Βιβλία για να πάρετε μαζί σας στην παραλία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014 09:06

Βιβλία για να πάρετε μαζί σας στην παραλία

Ελαφρά αναγνώσματα, ιστορίες μυστηρίου, ρομαντικές ιστορίες και γυναικεία λογοτεχνία. Συγκεντρώσαμε 8 βιβλία για όλα τα γούστα που θα σας συντροφεύσουν στις φετινές σας διακοπές και είναι ιδανικά για ανάγνωση στην ξαπλώστρα.

  1. 1.  "Μοιχεία" - Πάολο Κοέλιο, εκδόσεις Λιβάνη.
  2. 2. "Το κελάρι της ντροπής" - Χρυσηίδα Δημουλίδου, εκδόσεις Ψυχογιός.
  3. 3.  "Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι" - Δημήτρης Στεφανάκης, εκδόσεις Ψυχογιός.
  4. 4. "Το Ημερολόγιο μίας νύφης" - Τατιάνα Τζινιώλη.
  5. 5.  "Mamma Santissima"  - Μάιρα Παπαθανασίου, εκδόσεις Πατάκη.
  6. 6. "Για πάντα θάλασσα" -  Αναστασία Λιβανού, εκδόσεις Κέδρος.
  7. 7.  "Ο κορσές της Σταχτοπούτας"  - Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη, εκδόσεις Ψυχογιός
  8. 8. " Τα πέντε κλειδιά"  - Λένα Μαντά, εκδόσεις Ψυχογιός.

Είναι καλύτερα να μη ζεις παρά να μην αγαπάς. Ακόμα και όταν όλα φαίνονται τακτοποιημένα και προκαθορισμένα στη ζωή μας ποτέ κανείς δε ξέρει τι του επιφυλάσσει η τύχηΝιώθω πως χαραμίζω τη ζωή μου, πως μια μέρα θα κοιτάξω πίσω μου και θα μετανιώσω για όλα όσα έκανα. Εκτός από το ότι σε παντρεύτηκα και απέκτησα τα όμορφα παιδιά μας. «Μα αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό;» Για πολλούς ανθρώπους ναι. Για μένα όμως όχι. Η Λίντα είναι τριάντα ενός χρονών και στα μάτια όλων των άλλων η ζωή της φαίνεται τέλεια: ζει στην Ελβετία, μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο, έχει ένα στέρεο και σταθερό γάμο, έναν άντρα που την αγαπάει, γλυκά και καλά παιδιά και μια δουλειά ως δημοσιογράφος για την οποία δεν μπορεί να παραπονιέται. Ωστόσο, αρχίζει να αμφισβητεί τη ρουτίνα και την προβλεψιμότητα της ζωής της. Δεν μπορεί πια να αντέξει την προσπάθεια που αναγκάζεται να κάνει ώστε να προσποιείται ότι είναι ευτυχισμένη, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που νιώθει για τη ζωή είναι απέραντη απάθεια. Όλα αυτά αλλάζουν, μόλις συναντά έναν παλιό της έρωτα από τα εφηβικά της χρόνια. Ο Ζακόμπ είναι πια πετυχημένος πολιτικός και, όταν εκείνη πηγαίνει να του πάρει συνέντευξη, καταφέρνει να της ξυπνήσει κάτι που η ίδια είχε καιρό να νιώσει: πάθος. Τώρα, θα κάνει ό,τι μπορεί για να κατακτήσει αυτό τον άπιαστο έρωτα και θα αναγκαστεί να κατέβει στο βάθος του πηγαδιού των ανθρώπινων συναισθημάτων ώστε να βρει επιτέλους τη λύτρωσή της.

Δεκαετία του ’60. Σ’ ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας, τρεις αδελφές, η Δήμητρα, η Αναστασία και η Μυρτώ, μεγαλώνουν στη σκιά ενός πατέρα αφέντη και μιας μάνας που δεν έχει λόγο. Η μόνη έξοδός τους είναι κάθε Κυριακή για την εκκλησία και στο πανηγύρι του χωριού μία φορά τον χρόνο. Ο πατέρας έξω από τους τοίχους του σπιτιού δεν προδίδει το σκληρό του χαρακτήρα, είναι φιλικός και αγαπητός ε όλους.
Ξαφνικά όμως μια μέρα ο πατέρας τις εγκαταλείπει και εξαφανίζεται. Ο παράλληλος βίος του πατέρα τον αναγκάζει σε φυγή. Οι τρεις αδερφές απελευθερώνονται και λυτρώνονται παρά το κοινωνικό στίγμα είναι βαρύ για την οικογένεια που άφησε πίσω του. Σταδιακά τα κορίτσια ξενιτεύονται σε τρεις διαφορετικές ηπείρους και με τον καιρό οι οικογενειακοί δεσμοί κόβονται. Η μάνα δεν έχει τρόπο να τις κρατήσει και ο δεσμός κόρης μάνας σπάει. Μένει μόνη της και παλεύει να επιβιώσει.
Τα χρόνια περνάνε. Σχεδόν τριάντα χρόνια αργότερα ένα τηλεφώνημα από την πατρίδα θα ταράξει τη μέχρι τότε ήρεμη ζωή τους. Η επιστροφή στο χωριό τους γίνεται επιτακτική και ο επικείμενος θάνατος της μάνας που άφησαν ολομόναχη χωρίς να ενδιαφερθούν γι’ αυτήν θα τις φέρει αντιμέτωπες με μυστικά και αλήθειες που απέκρυψαν. Το παρελθόν γυρίζει στο παρόν ζητώντας απαντήσεις.
Οι καιροί σκληροί, αλλά οι πράξεις σκληρότερες. Στο τέλος του βιβλίου όμως έρχεται η δικαίωση.

Ηρθε το καλοκαίρι η διάθεση για χαλάρωση και ξεκούραση ειναι πιο έντονη απο ποτέ. Μπορεί η άδεια ακόμα να φαντάζει ένα άπιαστο όνειρο, το βιβλίο όμως του Δημήτρη Στεφανάκη μας ταξιεύει στο Αιγαίο και στα ελληνικά νησιά.
Το ταξίδι στις Κυκλάδες και στο φως ξεκινά ένα καλοκαίρι, στα τέλη του εικοστού αιώνα. Ένας διάσημος νομπελίστας, ο Αλμπέρ Καμύ, επιστρέφει στην πρωτεύουσα του χρόνου, την εποχή μας, και στη Μεσόγειο που αγάπησε. Τον συνοδεύει η νεαρή δημοσιογράφος Αριάδνη Δάριβα, που βλέπει αυτό το ταξίδι σαν μια δεύτερη ευκαιρία προκειμένου ο Γαλλοαλγερινός συγγραφέας να ολοκληρώσει το μυθιστόρημά του Ο πρώτος άνθρωπος.
Κάτω από τον ανίκητο ήλιο, στο διονυσιακό περιβάλλον της καλοκαιρινής Μυκόνου, ο Καμύ θα προσπαθήσει να συμφιλιώσει τις αναμνήσεις της προηγούμενης ζωής του με ένα σήμερα που δεν τον αφορά. Παλινωδώντας ανάμεσα στον έρωτα και στον θάνατο, θέλει να πιαστεί από τη χαρά της ζωής μέσα σ’ έναν κόσμο όπου άνθρωποι, βιβλία και πάθη ζητούν ολοκλήρωση.

Χιουμοριστικό και ρεαλιστικό «Το ημερολόγιο μιας νύφης»  είναι το μόνο ημερολόγιο που επιθυμεί να το διαβάσετε. Ένα ημερολόγιο προετοιμασίας που αναφέρεται στις δυσκολίες, τις προκαταλήψεις και τις αντιλήψεις που αντιμετωπίζει μία γυναίκα στα 20+ η οποία επιλέγει να παντρευτεί.
Tι λέει η Τατιάνα για το βιβλίο της:
Εγώ δεν ήθελα να παντρευτώ. Τώρα θα μου πείτε "κοπελιά, κάτι έκανες λάθος στην πορεία" και θα συμφωνήσω. Από υπέρμαχος του "Εγώ να παντρευτώ; Ποτέ!" βρέθηκα μετά από δέκα μήνες σχέσης αρραβωνιασμένη. Είμαι η Τατιάνα και είναι ο Μιχάλης.
Είμαι Αιγόκερως (αργότερα θα εξηγηθούν πολλά έτσι) και είναι Ζυγός. Είμαι μοναχοπαίδι και έχει έναν αδελφό.
Ο γάμος ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο του 2013. Μετά από αρκετά τρεχάματα και γραφειοκρατία, η εκκλησία κλείστηκε και πλέον βρισκόμαστε και επίσημα σε pre wedding season. Τώρα αν περιμένετε να διαβάσετε τα κείμενα μίας bridezilla, τότε δυστυχώς δεν είμαι ο άνθρωπος σας. Από τη μία δεν μπορώ τα τρεχάματα και να δοκιμάζω είκοσι διαφορετικές τούρτες για να ανακαλύψω τη διαφορά της απλής κρέμας από την κρέμα Βαυαρίας και από την άλλη θέλοντας κάτι λιτό, απλό και απέριττο έχω μία αρκετά συγκεκριμένη ιδέα για το πώς θα είναι αυτό το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου.

Ένα σενάριο για κινηματογραφική ταινία που εκδόθηκε τελικά σε βιβλίο. Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο, πρώτα ένα βιβλίο εκδίδεται και μετά γίνεται ταινία. Εδώ η ιστορία ακολουθεί αντίθετη διαδρομή. Η ιδέα της Mamma Santissima πρωτοεμφανίστηκε στο μυαλό της Μάιρας Παπαθανασοπούλου το 1999 και η αρχική της μορφή ήταν σενάριο για τον κινηματογράφο, το οποίο έγραψε λίγο μετά το 2000. Το σενάριο περνούσε από χέρι σε χέρι και τελικά κατέληξε σε ένα συρτάρι τις επόμενες σκηνοθετικές προτάσεις. Τα χρόνια περνούσαν και η συγγραφέας το πήρε απόφαση, το φιλόδοξο όνειρό της να δει τη Mamma Santissima στη μεγάλη οθόνη δεν επρόκειτο να εκπληρωθεί.
Τι εννοείς δε θέλεις να ακολουθήσεις τη µοίρα των συνοµηλίκων σου; Ποιος σε ρώτησε; Πού άκουσες ότι µπορείς να διαφεντέψεις τις ανάγκες σου; Αυτές διαφεντεύουν εσένα. Ποιος σου είπε ότι η συνείδηση σου υπαγορεύει τι θα κάνεις; Ας έρθουν σ’ εµένα οι κουλτουριάρηδες αριστεροί που διαβάζεις να µου πουν ότι µπορούµε να επινοήσουµε απ’ την αρχή τον εαυτό µας. Θα τους µιλήσω για τον Νικόλα Ντ’ Αγκοστίνο, τον κοµµουνίσταρο που εξελέγη δήµαρχος του Κανόλο µε τις ψήφους της Ντράγκετα. Κι αυτός τον εαυτό του ήθελε να επινοήσει και τον φαντάστηκε στην καρέκλα του δηµάρχου. Πάρ’ το χαµπάρι, Σασά! Θα σπουδάσεις αυτό που θα σου πει η οικογένεια, θα παντρευτείς αυτή που θα σου προξενέψει η οικογένεια, θα αναπνέεις για την οικογένεια. Η Ντράγκετα είναι το υποσυνείδητό σου, χώνεψέ το!

Ένα βιβλίο, ένα εξαιρετικό ένα ανάλαφρο ανάγνωσμα παραλίας, ξεκινά από τη Σμύρνη το 1922. Με την καταστροφή της Σμύρνης η οικογένεια του μεγαλέμπορου Κιοπέογλου καταφεύγει στη Χίο. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου παρακολουθούμε την ιστορία της Ίριδας, της μικρότερης κόρης που γεννιέται μέσα στη βάρκα που μεταφέρει την εγκυμονούσα μητέρα της στο ακριτικό νησί.
Μέτα την καταστροφή, η οικογένεια στέκεται στα πόδια της και ξεκινά μια προσπάθεια να ξαναστήσει τη ζωή της. Η τύχη τους χαμογελά και φτιάχνουν εκ νέου τεράστια περιουσία. Μεγαλώνοντας η Ίριδα αγαπάει τη θάλασσα όσο τίποτε άλλο. Χάρη στην ανατροφή που παίρνει από τον προοδευτικό πατέρα της, εξελίσσεται σε μια σπουδαία πιανίστρια και σε μια χειραφετημένη γυναίκα που δε διστάζει να εκφράσει τα πιστεύω και τις επιθυμίες της. Αγωνίζεται να πραγματοποιήσει τα όνειρά της ακόμα και όταν η στάση της τη φέρνει αντιμέτωπη με τα ήθη που επικρατούν στην Ελλάδα την εποχή εκείνη. Εμείς ακολουθούμε την Ίριδα στο ταξίδι της δικής της ζωής. Από τα μέρη του κόσμου που πέρασε τους έρωτες που γεύτηκε. Βίωσε τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πολυτάραχο 20ό αιώνα, όμως κατάφερνε κάθε φορά να αναδύεται από τα ναυάγια της ζωής της, δίνοντας δύναμη και σε όσους βρίσκονταν γύρω της.

Ας πάρουμε την ιστορία απο την αρχή Οχι όμως αυτην που ξέρουμε... Μέσα απο το βιβλίο της Θεοφανίας Ανδρονίκου Βασιλάκη μας συστείνεται μια σύγχρονη Σταχτοπούτα, που όμως δεν είναι φτωχή αλλά ζουμερή!
Η ζωή της ανατρέπεται όταν έρχεται επιτέλους ο πρίγκιπας, το παραμύθι ξεκινά δυναμικά και με τις καλύτερες προοπτικές, αλλά οι βάτραχοι, τα μαγεμένα φιλιά, οι κακές μάγισσες και οι δηλητηριώδεις διαιτητικές σαλάτες την περιμένουν σε κάθε γωνία. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις, ραγδαίες εξελίξεις και μπόλικη προδοσία είναι συστατικά πιο βαριά και απ’ τα κιλά της ηρωίδας μας, που είχε μάθει να τα λύνει όλα με καλό φαΐ, ποτάμια σοκολάτας και μπόλικο αλκοόλ για χώνεψη.
"Με λένε Άννα, είμαι 35 χρονών, 95 κιλά και σχεδόν 1.70 ύψος. Αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η γαμψή μου μύτη, κληρονομιά απ’ τον παππού που δε γνώρισα ποτέ. Σαν να μην ήταν αρκετό το έργο τέχνης, μια ανεμοβλογιά που πέρασα με την πρώτη μου μητριά, μου άφησε καμιά διακοσαριά ουλές στο μελαχρινό πρόσωπό μου. Μην τρομάζετε, σήμερα που σας γράφω είμαι εντελώς διαφορετική και πολύ ευτυχισμένη. Αυτή είναι η ζωή μου."
Η Άννα θα ψάξει να βρει την ευτυχία, αλλά όπως όλα τα ταξίδια προς τον ήλιο, θα κάνει πολλά χιλιόμετρα μέσα στο σκοτάδι…

Η ιστορία ξεκινάει όταν η Κυβέλη, η μητέρα της Μαργαρίτας, πηγαίνει να δει το παιδί της. Ο σύζυγός της, ο Ορέστης, δεν έμαθε ποτέ τίποτα για τη Μαργαρίτα καθώς δεν είναι δικό του το παιδί. Ούτε θα μπορούσε να του παρουσιάσει την κόρη της καθώς ο Ορέστης δε μπορεί να κάνει παιδί.
Όταν γέννησε άφησε την Μαργαρίτα να μεγαλώνει με μια νταντά. Κανείς δε γνωρίζει για το παιδί της. Εκείνη το επισκεπτόταν κάθε εβδομάδα κρυφά μέχρι που μια μέρα βρίσκει ένα σημείωμα...
"Δε θα πάθεις τίποτα να κάνεις ο,τι σου λέμε. Πέντε λουκέτα, πέντε κλειδιά. Κάθε φορά που θα υπακούς θα παραλαμβάνεις και ένα κλειδί με το λουκέτο του. Το τελευταίο θα έρθει μαζί με την κόρη σου. Αν μιλήσεις σε κανέναν δε θα τη δεις ποτέ ξανά ζωντανή, αλλά ούτε πεθαμένη. Περίμενε οδηγίες".
Από εκείνη την ώρα άρχισε ο εφιάλτης. Η μικρή της κόρη, η Μαργαρίτα της, ήταν στα χέρια απαγωγέων, δεμένη με πέντε αλυσίδες σαν μικρό ζώο. Δεν μπορούσε να ζητήσει βοήθεια από κανέναν, αφού κανείς δεν ήξερε την ύπαρξη του παιδιού. Ούτε καν ο άντρας της, ο παντοδύναμος Ορέστης Δελούζος. Έπρεπε να υπακούσει με όποιο τίμημα…
Ακολουθήστε τις ανθρώπινες διαδρομές της ψυχής μέσα από τις σελίδες του νέου μυθιστορήματος της Λένας Μαντά. Η συγγραφέας των 1.500.000 αναγνωστών επέστρεψε, αυτή τη φορά σε διαφορετικό ρόλο. Την έχουμε συνηθίσει στην ερωτική λογοτεχνία, η Λένα Μαντά κάνει την ανατροπή και γράφει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα.

Κύρα Κάπη - click@life




00 inkefalonia general ad 300X250