Η θεατρική παράσταση «Οι Ριζοσπάστες» ανεβαίνει στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012 15:40

Η  θεατρική παράσταση «Οι Ριζοσπάστες» ανεβαίνει στην Κεφαλονιά

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ" ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΡΙΤΣΙΝΗ. ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ 15ΜΕΛΗΣ ΘΙΑΣΟΣ "ΕΥΓΕΡΟΣ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ: ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΥΡΡΑΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Είναι γνωστό το κίνημα των ριζοσπαστών που αναπτύχτηκε στα Επτάνησα εναντίον της αγγλικής κατοχής και του αγγλικού νόμου.

Οι Έλληνες επτανήσιοι επαναστάτες, έχοντας γνωρίσει καλά τα "πλεονεκτήματα" της δυτικής "πολιτισμένης" κατοχής, επεδίωκαν -μαζί με την κοινωνική δικαιοσύνη- ως κύριο αίτημα τους την ένωση με την Ελλάδα, ως πολύ καλύτερη κατάσταση από οποιαδήποτε ξενική κατοχή και λεηλασία.

Η δομή της παράστασης, εμφανίζει όλο τον θίασο επί σκηνής ως χορό γερόντων που θυμάται. Κατόπιν, μέσα απ' αυτόν αναδύονται οι ρόλοι-σύμβολα: οι ξένοι τύραννοι, οι καταχθόνιοι συνεργάτες τους, ο εξεγερμένος λαός.

Το θεατρικό υλικό διαρθρώνεται με τρόπο άκρως επίκαιρο, σε σχέση με τα συμβαίνοντα στον ελληνικό χώρο.

Η παράσταση τελειώνει με άρση (:μιλώντας με μουσικούς όρους) επιζητώντας η θέση να παρθεί από κάθε έναν από τους θεατές.

Ο θίασος ΕΥΓΕΡΟΣ, είναι ο θεατρικός θίασος του συλλόγου «ΕΥΓΕΡΟΣ Κεφαλλονιάς» και αποτελείται αποκλειστικά από ερασιτέχνες.

Συγκροτήθηκε και εκπαιδεύτηκε για τις ανάγκες της παραστάσεως επί τρίμηνο, από τον σκηνοθέτη της παράστασης Γεώργιο Κακή Κωνσταντινάτο και το Θέατρο ΔΙΔΕΛΦΥΣ.

Οι παραστάσεις θα δοθούν

ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ, 19/5/2012 ΘΕΑΤΡΟ "ΜΑΡΚΑΤΟ" 8.15μμ

ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 20/5/2012 ΘΕΑΤΡΟ "ΚΕΦΑΛΟΣ" 8.15μμ

Οικονομική Ενίσχυση για τον Σύλλογο: 10,00 €, Κάτω των 18 & Φοιτητές 5,00€ και οι Άνεργοι Δωρεάν.

Μελέτη, Διασκευή Και Σκηνοθεσία

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΟΣ

Ηθοποιός Σκηνοθέτης Εικαστικός

Σχολής Καλών Τεχνών Τμήματος Θεάτρου

Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΔΕΛΦΥΣ.