2 Μαϊου "Ημέρα Χρώματος"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 19:29

2 Μαϊου "Ημέρα Χρώματος"

Συμμετέχει με έργα του και ο ζωγράφος Κώστας Ευαγγελάτος, μέλος του ΕΕΤΕ. Ενόψει της 4ης Διεθνούς Περιφερειακής Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από τις 2 έως τις 22 Μαίου 2012, οι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και η 2α Μαΐου καθιερώνεται ως «Ημέρα Χρώματος» και γιορτάζεται με διάφορες εικαστικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτών των εικαστικών δρωμένων – ένα παλιό τυπογραφείο - στην περιοχή των Ξυλάδικων, Αλιάκμονος 1, κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, με τη συμβολή των καλλιτεχνών θα «μεταμορφωθεί» σε «Πινακοθήκη των Χρωμάτων».

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στηρίζει την πρωτοβουλία μεγάλης μερίδας εικαστικών καλλιτεχνών της πόλης, η οποία διευρύνεται από καλλιτέχνες της υπόλοιπης Ελλάδας και του εξωτερικού, για τη θεσμοθέτηση της 2ας Μαΐου ως «Ημέρας Χρώματος» και την δημιουργία της πρώτης «Πινακοθήκης των Χρωμάτων» στην Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν δράσεις στην Ελλάδα, από φορείς όπως: ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης, ΑΣΚΤ Φλώρινας, Πολυτεχνείο Πάτρας, Πινακοθήκη Χίου, Βιβλιοθήκη Βέροιας, Καϊρειος Βιβλιοθήκη Άνδρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπέλου, «Ορίζοντας Γεγονότων» στον Κεραμεικό Αθηνών κ.α

Η έκθεση θα μεταφερθεί μετά τις 22 Μαίου, στην Πινακοθήκη της Χίου, στη Σκόπελο, την Πάτρα, την Αθήνα και αλλού.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ