Έρχεται το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2023

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 20:40

Έρχεται το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2023

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται από 26 έως 30 Οκτωβρίου στο νησί της Ιθάκης το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΘΑΚΗΣ 2023 με την συμμετοχή δεκατεσσάρων θεατρικών ομάδων και επαγγελματικών θιάσων καθώς και πολλών επιμέρους καλλιτεχνών του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ηθοποιού-σκηνοθέτη Κώστα Γάκη και της θεατρολόγου-σκηνοθέτιδος Αθηνάς Αρσένη.

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΘΑΚΗΣ 2023 επικεντρώνεται στην ανάδειξη του σύγχρονου θεάτρου και των νέων καλλιτεχνών-δραματουργών και βασίζεται στους άξονες «καλλιτεχνική δράση», «πολιτιστική παραγωγή», «εκπαιδευτική δραστηριότητα». Κεντρική θεματική του θεσμού αποτελεί το έπος Οδύσσεια του Ομήρου, έργο τεράστιας λογοτεχνικής αξίας σε παγκόσμιο επίπεδο και σημείο αναφοράς για την σύγχρονη Ιθάκη. Το Φεστιβάλ αποτελείται από τρεις διακριτές ενότητες που υλοποιούνται παράλληλα, την ΑΥΛΑΙΑ, την ΣΚΗΝΗ και τα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ. Η ενότητα ΑΥΛΑΙΑ αποτελεί το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, στο οποίο φέτος θα συμμετέχουν οκτώ θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι Αυτή και Αυτοί, Βellobella, Duende, Επισκηνίτες, ΗOLA_LATHOS, Melocotones, Ό.τι; και Φαγητάκι. Οι ομάδες θα παρουσιάσουν θεατρικά ντουέτα διάρκειας δέκα λεπτών μέσω σύγχρονων θεατρικών πρακτικών πάνω σε συγκεκριμένες ραψωδίες της Οδύσσειας και μια εξ αυτών θα κερδίσει το πρώτο βραβείο και το ποσό των 1.000 ευρώ. Η ενότητα ΣΚΗΝΗ περιλαμβάνει έξι παραστάσεις επαγγελματικών θεατρικών θιάσων, συγκεκριμένα «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς σε σύλληψη και ερμηνεία Κάτιας Γέρου και η Ναταλίας Γεωργοσοπούλου, «ΓΥΝΗ ΠΛΕΟΥΣΑ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη από την ομάδα Αγγελοπετριά, «ΜΑΓΙΣΣΕΣ: ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ (ΔΕΝ) ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ» από την θεατρική ομάδα Hex και την Hex Theatre Group, «ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Ζαφείρη από την Ομάδα 2510, «ΑΥΤΟΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΤΟΥ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη και ερμηνεία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη και για τους μικρούς θεατές «ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ» σε θεατρική διασκευή Εύας Στυλάντερ και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ευστρατίου από το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν. Η ενότητα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ περιλαμβάνει πέντε σεμιναριακά μαθήματα δραματοποίησης, παραστατικών τεχνών και αυτοσχεδιασμού από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Γάκη, την ηθοποιό Μάγια Πολιτάκη, την ηθοποιό Ρένα Κουμπαρούλη, την σκηνοθέτιδα - θεατρολόγο Μυρσίνη Λαντζουράκη και τον ηθοποιό Παντελή Τρίγκατζη.

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΘΑΚΗΣ 2023 είναι αφιερωμένο στην μνήμη του σπουδαίου Ιθακήσιου λογοτέχνη-στιχουργού Μιχάλη Μπουρμπούλη και φέτος τιμά δύο κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς για την καλλιτεχνική πορεία και την συνολική προσφορά τους στο Θέατρο, την Κάτια Γέρου και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη.

Συνδιοργάνωση: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ιθάκης «ο ΦΗΜΙΟΣ», Περιφερειακή Ένωση Ιονίων Νήσων και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με συγχρηματοδότηση και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://festivalithaki.gr ή να επικοινωνείτε στο τηλ: +30 2674033163.

ΑΦΙΣΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΘΕΤΗ

 ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2023 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ page 0002ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2023 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ page 0003ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2023 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ page 0004


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250