Αργοστόλι: Ξεκίνησε την Παρασκευή το Επιστημονικό Συνέδριο οι “Θησαυροί από το Κοργιαλενείο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο”

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 09:36

Αργοστόλι: Ξεκίνησε την Παρασκευή το Επιστημονικό Συνέδριο οι “Θησαυροί από το Κοργιαλενείο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο”

Στην αίθουσα της Κοργιαλένειου Βιβλιοθήκης στο Αργοστόλι, ξεκίνησε χθες το επιστημονικό συνέδριο, με θέμα, “Θησαυροί από το Κοργιαλενείο Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο”.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και χαιρέτησαν, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός.

Στο συνέδριο, συμμετέχουν 30 εξειδικευμένοι επιστήμονες και άλλοι ειδικοί σε κάποιο τομέα και αφιερώνεται στη μνήμη της ιδρύτριας του Μουσείου Ελένης Κοσμετάτου, η οποία εργάστηκε με αφοσίωση, ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης και το οργάνωσε και το λειτούργησε με υποδειγματικό για την εποχή του τρόπο.

Παράλληλα, το Συνέδριο πλαισιώνεται από δύο εκθέσεις.

Την Εικαστική έκθεση με τον τίτλο Συνομιλίες, για την οποία εργάστηκαν επτά σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες εμπνεόμενοι από εκθέματα του Μουσείου.

Και την έκθεση Δαντέλλες από ίνες αθανάτου, στην οποία θα εκτεθούν σχετικά έργα από τις συλλογές του Κοργιαλενείου Μουσείου, του Χαροκοπείου Εργαστηρίου και από ιδιωτική συλλογή.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου έκλεισε χορευτικά, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρανιάς «Ο Μπάλλος», να παρουσιάζει στο κοινό Κεφαλονίτικους χορούς με την επιμέλεια της Ελένης Λιναρδάτου και της Εύης Πεφάνη. Στο βιολί ήταν ο Λαμπρογιάννης Πεφάνης βιολί και στην κιθάρα ο Παναγής Σκλάβος.

Το συνέδριο συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 23/9 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 24/9.

Το πρόγραμμα

korgi 1korgi 2korgi 3korgi 4korgi 5korgi 6korgi 7korgi 8korgi 9korgi 10korgi 11korgi 12korgi 13


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250