DAY OF MUSIC - Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ στην Ιθάκη - Συμμετέχουν ο Vassilkos και το συγκρότημα Τhe Callas

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 09:02

DAY OF MUSIC - Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ στην Ιθάκη - Συμμετέχουν ο Vassilkos και το συγκρότημα Τhe Callas

DAY OF MUSIC - Μουσικό Φεστιβάλ Ιθάκης
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΘΑΚΗΣ
Σάββατο 30/09/2023
Ώρα έναρξης: 21.00, Ελεύθερη είσοδος.

Vassilikos The Grand Duet (with Giorgos Triantafyllou)
The Callas

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ με συγκροτήματα από ποικίλους μουσικούς χώρους ξεκινάει στην Ιθάκη, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους πολίτες και τους επισκέπτες της.
Στόχος του είναι ο εναγκαλισμός καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής, που ειδικά τα τελευταία χρόνια συνιστά πόλο έλξης των περισσότερο ανήσυχων κι απαιτητικών ακροατών. Με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που είτε ήδη έχουν κερδίσει την αποδοχή του κοινού, είτε λειτουργούν ως προτάσεις φιλόδοξες να κατακτήσουν το ενδιαφέρον στο άμεσο μέλλον.
Σκοπός του φετινού φεστιβάλ είναι ο συνδυασμός της παραδοσιακής μουσικής με την σύγχρονη τέχνη. Για τον λόγο αυτό, στις 30 Σεπτεμβρίου στην Ιθάκη θα φιλοξενηθούν δύο από τα κορυφαία ονόματα της εναλλακτικής μουσικής σκηνής με σαφής επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.
Ο Vassilikos παρουσιάζει το νέο του project The Grand Duet, είναι μια ιδέα που γεννήθηκε πριν την καραντίνα και υλοποιήθηκε μετά από αυτή, με όλη την ενέργεια και το πάθος που ακολουθεί τον καιρό της απομόνωσης. O Γιώργος Τριανταφύλλου – το δεύτερο μέλος του Grand Duet – είναι το απόλυτο ταίριασμα σε αυτό το μουσικό σχήμα, ενώ ο υπολογιστής συμπληρώνει σε backing track έναν ήχο γεμάτο, που δημιουργεί την εμπειρία της ολοκληρωμένης μπάντας.
Το set list περιλαμβάνει αγαπημένα κομμάτια των Raining Pleasure , έτσι όπως τα θυμόμαστε, αλλά και κάποια με αλλαγμένο ήχο σε μια σύγχρονη εκτέλεσή τους. Ακολουθούν οι διασκευές σε εμβληματικά τραγούδια από το album Vintage (2009), κάποιες σε studio εκτελέσεις και κάποιες σε μια διαφορετική εκδοχή τους – το You are my destiny και I who have nothing γεμίζουν με τον ήχο τους τον αέρα – ενώ φυσικά δε λείπουν οι αναφορές στο Sunday Cloudy Sunday (2013) με διασκευές του Βασίλη Τσιτσάνη που φέρνουν τον δικό τους ανατρεπτικό χαρακτήρα στο live. Το Amazing Grey, που κυκλοφόρησε το 2019, έχει τη δική του θέση, δημιουργώντας μια pop ατμόσφαιρα με σκοτεινά υποστρώματα και στίχους που θέλεις να τραγουδάς.
Vassilikos: Τραγούδι, κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα Γιώργος Τριανταφύλλου: Κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά.
Οι Τhe Callas μετά το πολυμορφικό project “Love Solidarity Death (L.S.D.)”, που παρουσίασαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και προσέλκυσε 3.500 θεατές και με αφορμή το τελευταίο τους LP «Είμαι Ένα Ξενοδοχείο», αφήνουν τη βάση τους στην Αθήνα και επισκέπτονται την ελληνική περιφέρεια για μια σειρά συναυλιών.
Οι The Callas είναι ένα συγκρότημα που πατάει στην μακρά art / rock n' roll παράδοση με αναφορές που ποικίλουν, από τους Velvet Underground και τον Leonard Cohen, έως τους Sonic Youth. Στην μουσική τους υπάρχουν πάντα και αναφορές και επιρροές από
την Ελληνική και γενικότερα Μεσογειακή μουσική παράδοση, από τον Τσιτσάνη μέχρι τα Σμυρνεϊκα μινόρε.
Το set που θα παρουσιάσουν στην Ιθάκη, είναι μια επιλογή αγγλόφωνων και ελληνόφωνων τραγουδιών από τα οκτώ έως τώρα άλμπουμ τους που έχουν κυκλοφορήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τhe Callas:
Άρης Ιωνάς (κιθάρα, φωνή)
Λάκης Ιωνάς (μπάσο)
Χρυσάνθη Τσουκαλά (τύμπανα, φωνητικά)
Χρήστος Μπεκίρης (κιθάρα, πλήκτρα)
Νίκος Τριανταφύλλου (τεχνικός ήχου)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ιθάκης “Ο Φήμιος’’
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Αθηνά Αρσένη, Θωμάς Βλησμάς
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΧΟΥ-ΦΩΤΙΣΜΟΥ
Κωνσταντίνος Πήττας

377228185 1024530502033516 6690263825419074045 n jpg


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250