Χριστίνα Λεωνιδάκη: «Μου είναι πιο εύκολο να ζωγραφίζω, απ' το να μιλάω!»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 12:48

Χριστίνα Λεωνιδάκη: «Μου είναι πιο εύκολο να ζωγραφίζω, απ' το να μιλάω!»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε η ιδιοκτήτρια καταστήματος έργων τέχνης και ζωγράφος Χριστίνα Λεωνιδάκη.

Η αυτογνωσία, η επιθυμίες της ως αλήθεια , η αγάπη της για την ζωγραφική ως έκρηξη διαρκείας, γύρισαν προσεκτικά της σελίδες του προσωπικού της ημερολογίου και δραπετεύσαμε μαζί της από την ομοιομορφία.

«Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν με ένα μολύβι και ζωγράφιζα, όμως δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα. Μετά από πολλά χρόνια , μετά από μια έμπνευση της στιγμής, αισθάνθηκα την ανάγκη να αγιογραφήσω. Δεν ξέρω αν είναι θέμα πίστης, αλλά ένιωσα την ανάγκη να φτιάξω τον Άγιο Γεράσιμο. Ήταν το πρώτο από τα έργα μου και ο πνευματικός μου πατέρας Ιερόθεος Σουρβάνος με ενθάρρυνε λέγοντας μου- Εμένα αυτό που φτιάχνεις μου μιλάει και μην το αφήσεις-.Για καλή μου τύχη βρέθηκε στον δρόμο μου μια πολύ γνωστή Αγιογράφος και από την πρώτη εικόνα που έφτιαξα, τον αφέντη μου Άγιο Γεράσιμο, συνέχισα και δεν σταμάτησα ποτέ. Λατρεύω την αγιογραφία, είναι η προσευχή μου, η ψυχή μου, ο διάλογος μου με τους Αγίους.

Σαφώς και παρακολούθησα κάποια μαθήματα σε ιδιωτικές σχολές , αλλά επί το πλείστον όπως μου είχε πει ένα πολύ γνωστός ζωγράφος – αν θές να πας μπροστά μην σταματήσεις να δουλεύεις – και αυτό έπραξα. Όταν θα φτιάξω έναν Άγιο, θα σταματήσω μόνο όταν θα μου «μιλάει».

Οι εικόνες της Χριστίνας έχουν ταξιδέψει μέχρι την άκρη της γης και κάθε φορά τους εύχεται καλοτάξιδες, γιατί είναι κομμάτι της ψυχής της.

Στο πλάνο της εμπεριέχονται και έργα ζωγραφικής που αποτυπώνουν και εκθειάζουν την Κεφαλονιά , με τοπία και με Κεφαλονίτικες ρίμνες.

Συνδέει περίτεχνα τοπία της Κεφαλονιάς με κόμικς που ταξιδεύουν έως την Σιγκαπούρη.

Λατρεύει την Κεφαλονιά και ας μην κατάγεται από την Κεφαλονιά και ζει και δραστηριοποιείται 35 χρόνια σ αυτό τον τόπο, συζευγμένη με έναν Κεφαλονίτη σύντροφο, συνοδοιπόρο και υποστηρικτή της. Εκτιμά την στήριξη του κόσμου και την αναγνωρίζει.

Η Χριστίνα εμπνέεται από την Κεφαλονιά και έχει όνειρα και σχέδια και καλές προθέσεις . Έχει όνειρα και τα φυλάει στον καμβά της καρδιάς της. Το όνειρο της είναι να εκθέσει τα έργα της κάποια στιγμή στο εξωτερικό. Στην Κεφαλονιά μετά από παρότρυνση του γλύπτη Καλογηράτου έχει κάνει μία και μοναδική ατομική έκθεση.

Το εκθετήριο της λειτουργεί πλέον μόνιμα στην στοά απέναντι από τον Άγιο Σπυρίδωνα, στο Λιθόστρωτο Αργοστολίου, που με την ποδιά εργασίας και το πινέλο της δέχεται ντόπιους και επισκέπτες του νησιού μας.

Βίωσε δύσκολες περιόδους ως μικροεπιχειρηματίας με τον «Ιανό», την πανδημία, και τώρα με την οικονομική κρίση , αλλά ως ιδιαίτερη καλλιτεχνική εστία , προσαρμόζεται και συνεχίζει να δημιουργεί θαύματα, να τα κάνει καράβια και καρδιές και ιστορίες Άγιες και κατά δήλωση της δεν θα σταματήσει ποτέ να ζωγραφίζει, αλλά και… να γράφει.

«Είναι πιο εύκολο για μένα να γράφω και να ζωγραφίζω από το να μιλάω!» λέει και μας παραπέμπει να πλουτίσουμε την φαντασία μας αντλώντας χρώματα από τους πίνακες της, συμπληρώνοντας: « Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις αυτό που αγαπάς και να έχεις στήριξη για να το κάνεις».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

Το εκθετήριο και κατάστημα έργων τέχνης « Δια χειρός Λεωνιδάκη» βρίσκεται στην Στοά στο Λιθόστρωτο 4, Αργοστολίου.

Παρακάτω όσα όμορφα μας είπε!

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-7-9-2023?si=c34f29f4d18b4be8bf58db45849682bb&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250