Τσαλιγοπούλου, Φριντζήλα & Παπαγεωργίου τργούδησαν για την Κεφαλονιά και συγκίνησαν!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 18:25

Τσαλιγοπούλου, Φριντζήλα & Παπαγεωργίου τργούδησαν για την Κεφαλονιά και συγκίνησαν!

Μια εξαιρετική βραδιά πραγματοποιήθηκε χθες στο Αργοστόλι από τον Δήμο Αργοστολίου, με επίκεντρο τα 70 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη τον Αύγουστο του 1953.

Τίτλος της μοναδικής βραδιάς, “Τραγουδώντας τις μνήμες και τη ζωή“, η οποια είχε έντονη συγκίνηση και ισχυρές μνήμες από το χθες , οι οποίες ζωντάνεψαν μέσω της μουσικής.



Προσκεκλημένες να τραγουδήσουν και να μας ταξιδέψουν ήταν τρεις σπουδαίες γυναικείες φωνές, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μάρθα Φριντζήλα και η Μαρία Παπαγεωργίου.



Την εξαιρετική παρουσία και επιμέλεια της βραδιάς είχε η ραδιοφωνική παραγωγός Όλγα Λακσαράτου, ενώ μουσικά συμμετείχαν η Φιλαρμονική και η Μαντολινάτα του Δήμου Αργοστολίου και οι «Κανταδόροι της Λειβαθούς». Τραγουδήθηκαν αριστουργήματα του έντεχνου και του λαϊκού τραγουδιού, που οι δημιουργοί τους εμπνεύστηκαν από την καντάδα, η οποία είχε και την τιμητική της στην χθεσινή βραδιά!

Καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας παρακολουθήσαμε εικόνες και στιγμιότυπα εκείνης της εποχής, από την καταστραμμένη Κεφαλονιά. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν και μας χάρισαν αυτή την όμορφη και συγκινητική βραδιά!

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Τσιλιμιδός, Σπύρος Σαμούρης και Σπύρος Πεφάνης και ο σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού, Βίκτωρ Ρουχωτάς.

Την ιδέα για τη διοργάνωση είχε η Όλγα Λασκαράτου, ενώ ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός την αγκάλιασε με θέρμη και ανέλαβε εκ μέρους του Δήμου την απαιτητική διεκπεραίωση της κορυφαίας πολιτιστικής εκδήλωσης του καλοκαιριού.

Μαρία Κουρκουμέλη

DSC 0031DSC 0035DSC 0052DSC 0062DSC 0090DSC 0098DSC 0102DSC 0111DSC 0124DSC 0126

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ




00 inkefalonia general ad 300X250