Το αναλυτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κεφαλονιάς "Κύματα"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 14:46

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κεφαλονιάς "Κύματα"

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ «ΚΥΜΑΤΑ»

Εκεί που η κινηματογραφική εμπειρία συναντά τον επτανησιακό πολιτισμό…

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

27 AΥΓΟΥΣΤΟΥ-3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

kymata 2023 FLYER A5 1

Σε έναν πανέμορφο δημοτικό χώρο, τον Θαλασσόμυλο, δίπλα από τη θάλασσα, από τις 27 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου  το κοινό του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς «Κύματα»,  θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αγαπημένους καλλιτέχνες: από το Γιάννη Οικονομίδη μέχρι τον Γιάννη Αγγελάκα και από τους σέρβους δημιουργούς Slobodan Sijan και Srdan Golubovic, μέχρι την Εύα Στεφανή, το Γιώργο Γεωργόπουλο και τους Illegal Operation.

Ετοιμάστε βαλίτσες για ένα φεστιβάλ με πολύ σινεμά, εργαστήρια, μουσική, εκθέσεις γελοιογραφίας, εκλεκτούς καλεσμένους και πολλές ακόμα δράσεις!

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Το φεστιβάλ ίδρυσε ο σκηνοθέτης και βραβευμένος location manager (Μαγνητικά πεδία) Μαρίνος Σκλαβουνάκης στη γενέτειρά του, την Κεφαλονιά και  τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Αργοστολίου.    

Δείτε εδώ και το trailer του Φεστιβάλ

https://www.youtube.com/watch?v=aE0CzzASyzc

ΒΟΥΤΙΕΣ ΚΑΙ  ΣΙΝΕΜΑ                                                      

Το πρωί θάλασσα και το βράδυ σινεμά, μουσική και κόμικς!

Γιάννης Αγγελάκας θα είναι καλεσμένος στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ. Θα ακολουθήσει το αφιέρωμα  Live Music Cinema  με την προβολή της βωβής ταινίας  Νοσφεράτου του F.W. Murnau και ζωντανή μουσική από το Νίκο Βελιώτη (27/8).

*Αφιέρωμα στο Νέο Ελληνικό κινηματογράφο  με καλεσμένο το Γιάννη Οικονομίδη, και προβολή των ταινιών του  Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς και Σπιρτόκουτο (28/8).

 *Αφιέρωμα  στο σκηνοθέτη Γιώργο Γεωργόπουλο, με καλεσμένο το σκηνοθέτη και προβολή των ταινιών του Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό  και

Tungsten (29/8).

*Αφιέρωμα στους σκηνοθέτες Εύα Στεφανή και Λάκη Παπαστάθη που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας.  Θα παρευρεθεί η Εύα Στεφανή και η ηθοποιός και σύζυγος του σημαντικού δημιουργού Υβόννη Μαλτέζου. Θα προβληθεί η ταινία του Λάκη Παπαστάθη Γράμματα από την Αμερική και τα ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή Αθήναι,  Οι Λουόμενοι, και Το Κουτί (30/8).

*Αφιέρωμα στο Σερβικό  Κινηματογράφο με καλεσμένους τους σημαντικούς σέρβους δημιουργούς Slobodan Sijan (31/8) και Srdan Golubovic (1/9, 2/9) οι οποίοι θα προλογίσουν τις ταινίες τους. Στις 2/9 θα προβληθεί και η ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα  Blue Gypsy

*Αμέσως μετά την τελετή λήξης, θα ακολουθήσει το αφιέρωμα Μουσική και κινηματογράφος . Προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος.  Θα προβληθεί η ταινία Screamin' Jay Hawkins: I Put a Spell on Me του Νίκου Τριανταφυλλίδη. Η βραδιά θα κλείσει με  συναυλίες  του Σταύρου Μητρόπουλου (με γνωστά soundtracks ταινιών), και τους ILLEGAL OPERATION (3/9).

*Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης μάστερκλας  από τον Γιάννη Οικονομίδη  (“Κατασκευάζοντας μια ταινία στην Ελλάδα”, 28-29/8 ), την Εύα Στεφανή (“Με τις φτερούγες του Λάκη”, 30/8  και “H πραγματικότητα έξω και μέσα”, 31/8) , και το Σύλλογο Ελλήνων Γελοιογράφων (“Η Ιστορία της Ελληνικής Γελοιογραφίας” από τον  John Antono, 1/9 και “Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το επάγγελμα του σκιτσογράφου (και ντρεπόσαστε να ρωτήσετε)” από τον Ηλία “etc” Ταμπακέα, 2/9).

*Στις παράλληλες δράσεις  εντάσσονται μουσικές επιλογές από γνωστούς DJs, ενώ στο χώρο του φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα φιλοξενείται  αναδρομική έκθεση κόμικς και εικονογράφησης από έργα που δημιουργήθηκαν για τις 5 μεγάλου μήκους ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη καθώς  και από το θεατρικό του έργο.

ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

*Στα highlights της διοργάνωσης συγκαταλέγεται και η έκθεση γελοιογραφίας με τίτλο “ΚΥΜΑΤΑ”, από 24 Έλληνες γελοιογράφους, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν τα σκίτσα τους με έμπνευση τα κύματα -ειδικά για το φεστιβάλ. Μάλιστα, οι 45 γελοιογραφίες τους συγκεντρώθηκαν σε μια καλαίσθητη έκδοση η οποία διατίθεται προς πώληση. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη όλο το διάστημα του φεστιβάλ. Καλεσμένος επίσης από το Σύλλογο Ελλήνων Γελοιογράφων θα είναι και ο Πάνος Μαραγκός.

EΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

https://kymatafestival.gr/?page_id=301

GUESTS 1080X660kymata 2023 POSTER forwebkymata 2023 teaser MASTERCLASSES

_______________________________________________________________________________________

Το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ΚΥΜΑΤΑ δεν θα πραγματοποιούνταν χωρίς τους χορηγούς του. Τους ευχαριστούμε θερμά.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

*Μεσόγειος Α.Ε. Resource Recovery *Water Gas Waste *Coca-Cola Τρία Έψιλον *Ορεάλιος Γη-Αμπελουργοί Ρομπόλας Κεφαλληνίας *Φιξ Ελλάς * Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς *Hotel Lassi *Agirosis -Συστήματα Στερέωσης *Τζουγανάτος - Εμπορική & Τεχνική *Μπενετάτου Ειρήνη & Συνεργάτες Αρχιτεκτονικό Γραφείο* Kefalonia Winemakers-Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς

ΧΟΡΗΓΟΙ

*ΙScream *Μαζαράκης Ελαστικά-Ζάντες *Sami Beach Hotel *Marinos Stores *Little Steps *ΑΦΟΙ Μοσχόπουλοι ΟΕ-Δομικά Υλικά *Alobar Eco Cocktail Bar *Corner Restaurant-Bar *Sclavos Wines * Σταμούλης Κρεοπαντοπωλείο *Isabella Tsimara Jewellery Lab *Super Market Ρηγάτος

xor




00 inkefalonia general ad 300X250