Κεφαλονιά: Η παρουσίαση των βιβλίων του Ραϋμόνδου Αλβανού στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 10:39

Κεφαλονιά: Η παρουσίαση των βιβλίων του Ραϋμόνδου Αλβανού στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου (εικόνες)

Σε μία όμορφη πολιτιστική εκδήλωση στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η παρουσίαση δύο βιβλίων του Ραϋμόνδου Αλβανού, διδάσκοντα στο ΠΜΣ «Δημόσια Ιστορία» του ΕΑΠ.

Παρουσιάστηκαν τα βιβλία του «Σλαβόφωνοι και πρόσφυγες. Κράτος και πολιτικές ταυτότητες στη Μακεδονία του Μεσοπολέμου» και «Ο ελληνικός εμφύλιος. Μνήμες σε πόλεμο και σύγχρονες πολιτικές ταυτότητες».

Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς- Ιθάκης, το Τμήμα Κεφαλληνίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) και τις εκδόσεις «Eπίκεντρο».

Προλόγισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς Ιθάκης, Δημήτρης Ζαβιτσιάνος, ενώ την συζήτηση συντόνισε η Δρ. Ιστορίας και Προϊσταμένη των ΓΑΚ Κεφαλονιάς, Δώρα Ζαφειράτου.

Μίλησαν Ο Δρ. Ιστορίας, Εκπαιδευτικός, Ηλίας Τουμασάτος ο Κοινωνιολόγος, Λέκτορας του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Κώστας Πετράκης και φυσικά ο συγγραφέας Ραϋμόνδος Αλβανός.

Το παρών μεταξύ άλλων, έδωσαν ο Πρόεδρος τπυ Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, και ο αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Διονύσης Μινέτος, η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στην Κεφαλονιά Εμμανουέλα Σιναγκρά και πλήθος κόσμου.

periva10 060periva10 062periva10 063periva10 067periva10 068periva10 087periva10 089




00 inkefalonia general ad 300X250