Η Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου στην μουσική συνάντηση της χρονιάς στον Δήμο Θέρμης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 10:26

Η Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου στην μουσική συνάντηση της χρονιάς στον Δήμο Θέρμης

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΗΝ Β. ΕΛΛΑΔΑ

Επέστρεψε από το ταξίδι στην Βόρεια Ελλάδα η αποστολή της ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ .

Τα μέλη της αποστολής επέστρεψαν γεμάτα ικανοποίηση από την καλλιτεχνική εμφάνιση , την οργάνωση , την φιλοξενία και τις εμπειρίες του 6ήμερου ταξιδιού στην Θεσσαλονίκη και στην Αλεξανδρούπολη .

Στην Θεσσαλονίκη υπό την διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Θεοτοκάτου , την Παρασκευή 26 Μάιου 2023  , συμμετείχαν στην απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου Κεφαλλήνων Θεσσαλονίκης ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ’, για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων , μέσα σε μια κατάμεστη από Κεφαλονίτες και άλλους Επτανήσιους , αίθουσα του Δημαρχείου , παρουσία του Δημάρχου της πόλης , δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών.

Οι εκδηλώσεις του κοινού έδειξαν την αγάπη που έχουν για το νησί και το Κεφαλονίτικο – Επτανησιακό τραγούδι .

Στην αρχή της εκδήλωσης η Χορωδία έψαλε το Μεγαλυνάριο του Αγίου Γερασίμου , συγκινώντας από το ξεκίνημα ακόμα τους συμπατριώτες μας της περιοχής .

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και δύο ακόμα χορωδίες υπό την διεύθυνση της Κεφαλονίτισας  μαέστρου Ελευθερίας Μεταξά .

Η διοργάνωση της εκδήλωσης από το ΔΣ. του συλλόγου με την ακούραστη δουλειά της προέδρου , κας. Μαρίας Τούρτα- Βουτσινά , στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία , από κάθε άποψη .

Την επόμενη μέρα , το πρωί , έγινε επίσκεψη με άριστη ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας , προσφορά του συλλόγου των Κεφαλλήνων.

Το βράδυ του Σαββάτου ( 27/5 ) το συγκρότημα συμμετείχε στην δεύτερη μέρα του Χορωδιακού Φεστιβάλ του Δήμου Θέρμης ( Θεσσαλονίκης ) , στον πολυχώρο ΝΟΗΣΙΣ , μαζί με άλλες 7 χορωδίες , αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού , που ζήτησε ένα επιπλέον τραγούδι , εκτός προγράμματος ( κάτι που δεν έγινε για τις άλλες χορωδίες και δεν συνηθίζετε σε μεγάλα φεστιβάλ !!) 

Την επόμενη μέρα ( 28/5 ) η ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ , ταξίδεψε για την πόλη της ακριτικής Αλεξανδρούπολης . Στην διαδρομή έγινε επίσκεψη στην πόλη της Ξάνθης .

Το βράδυ της Κυριακής συμμετείχε τιμητικά στην εκδήλωση της Χορωδίας ΟΡΦΕΑΣ , Αλεξανδρούπολης για την απελευθέρωση της πόλης .

Σε μία κατάμεστη αίθουσα της ιστορικής Ζαριφείου Ακαδημίας οι δύο χορωδίες συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό με τα όμορφα επιλεγμένα προγράμματά τους , ειδικά για την σημαντική αυτή επέτειο , χωρίς όμως να λείψουν οι Κεφαλονίτικες Καντάδες …

Κορυφαία στιγμή ήταν όταν οι δύο χορωδίες μαζί τραγούδησαν το ‘Λαλούν τ’ αηδόνια’ , του Δ. Λαυράγκα , υπό την διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Θεοτοκάτου .

Στην επιστροφή προς το νησί έγινε επίσκεψη στις πόλεις Κομοτηνή και Ιωάννινα .

Οι χορωδίες τώρα , μετά την απαραίτητη ξεκούραση , ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις- συναυλίες .

Ευχαριστούμε και πάλι τους χορηγούς μας , που χωρίς την βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της αποστολής αυτής .

Το ΔΣ.

ΑΛΕΞ 4ΑΛΕΞ 5ΑΛΕΞ 6ΘΕΡΜΗ 15ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 5 23 ΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 5 23 Βθερ 2