Οι δράσεις της Χορωδίας-Μαντολινάτας Αργοστολίου την χρονιά που πέρασε (απολογισμός)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 20:02

Οι δράσεις της Χορωδίας-Μαντολινάτας Αργοστολίου την χρονιά που πέρασε (απολογισμός)

ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ( 2022 )

Ένας ακόμη χρόνος πέρασε !

Ένας χρόνος που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε , λόγω των μέτρων για την Πανδημία του κορωνοϊού , ήταν γεμάτος από δράσεις πολιτισμού όλων των Τμημάτων του συλλόγου μας. Ένας ακόμη χρόνος που οι Μαντολινάτες ( Ενηλίκων και παιδιών ) και οι Χορωδίες μας             ( Γυναικεία και Ανδρική ) παρουσίασαν σε εκδηλώσεις και συναυλίες τα προγράμματα , που δούλεψαν με τους Μαέστρους τους και ο Σύλλογος έκανε αισθητά και αναγνωρίσιμη την παρουσία και την δράση του .

Και αυτή την χρονιά η δράση και οι πρόβες μας έγιναν και γίνονται στην Λέσχη μας , στο πρώην Οικοτροφείο στην Λάσση , Αργοστολίου . Η ύπαρξη αυτών των χώρων , που έχουμε κατάλληλα διαμορφώσει και εξοπλίσει , αναβαθμίζει και προσθέτει σημαντικά στην δυνατότητα καλύτερης και αποτελεσματικότερης προετοιμασίας των Τμημάτων μας , χειμώνα και καλοκαίρι .

Σε συντομία τα Τμήματά μας παρουσιάστηκαν :

Παιδική Μαντολινάτα ( Μαέστρος – Σωκράτης Μπένος )

Παρουσιάστηκε το καλοκαίρι σε πολλές εκδηλώσεις στο νησί ( Αργοστόλι , Σάμη . Πύλαρο ), εντυπωσιάζοντας με το πρόγραμμα και την δεξιότητα των παιδιών και  που αποτελούν το φυτώριο της Μαντολινάτας Ενηλίκων. Ανταποκρίθηκε σε πολλές προσκλήσεις καλύπτοντας το καλλιτεχνικό μέρος .

Σημαντική είναι και η προσφορά των γονιών , που βρίσκονται κοντά μας και στηρίζουν την προσπάθεια .

Στο Ληξούρι παρουσιάστηκε μαζί με την Γυναικεία Χορωδία και μια Κυπριακή Χορωδία , στα πλαίσια της 37ης Χορ. Συνάντησης Κεφαλονιάς .

Με πρωτοβουλία του μαέστρου και των παιδιών , την Παραμονή των Χριστουγέννων , με χορωδούς από την Ανδρική Χορωδία , έψαλαν τα Κεφαλονίτικα Κάλαντα στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου και παρουσίασαν πρόγραμμα με  Χριστουγεννιάτικα κομμάτια και Κάλαντα στα παιδιά του Ορφανοτροφείου , που το καταχάρηκαν και μερικά από τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχτούν στα τμήματα εκμάθησης εγχόρδων της Παιδικής Μαντολινάτας .

Το ίδιο πρόγραμμα παρουσιάστηκε και στο σπίτι του Άη Βασίλη στο Δημοτικό Θέατρο την Τρίτη 27 Δεκέμβρη , με τεράστια επιτυχία , παρουσία πολλών παιδιών και ενηλίκων .

Γυναικεία Χορωδία ( Μαέστρος – Αλεξία Μαρτσέλου )

 Παρουσιάστηκε το καλοκαίρι σε πολλές εκδηλώσεις στο νησί ( Αργοστόλι , Πόρο , Ληξούρι ) φανερώνοντας την μεγάλη πρόοδο στην ποιότητα της απόδοσής της και την μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά που γίνεται στο Τμήμα από την Μαέστρο και τις χορωδούς .

Τον Ιούλιο συμμετείχε σε χορωδιακό φεστιβάλ στην Σκάλα , Λακωνίας , ανοίγοντας για πρώτη φορά τα φτερά της εκτός νησιού .

Συμμετείχε στην 37η Χορωδιακή Συνάντηση Κεφαλονιάς  ,που διοργάνωσε ο σύλλογος ( 23 & 24 /9 ) , στον Θαλασσόμυλο , Αργοστολίου , ,καθώς και στο Ληξούρι.

Μέλη της χορωδίας μαζί με την Ανδρική χορωδία , με μαντολίνα , κιθάρες , κρουστά και ακορντεόν τραγούδησαν και έψαλαν τα Κάλαντα στους δρόμους τ’ Αργοστολιού τις Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς .

Η παρουσία των μελών της Γυναικείας χορωδίας δίνει πολύ θετική ενέργεια στον σύλλογο και στις παράλληλες εκδηλώσεις ( φιλοξενία χορωδιών , κοινές εμφανίσεις , κα. ).

Ανδρική Χορωδία & Μαντολινάτα Ενηλίκων ( Μαέστρος – Σπύρος Θεοτοκάτος )

Παρουσιάστηκε στην Εκδήλωση της Περιφέρειας Ι.Ν. για την Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων , στην Λευκάδα , στις 18 Ιουνίου , εκπροσωπώντας την Κεφαλονιά .

Συμμετείχε τον Αύγουστο στο Αργοστόλι , εκδήλωση που παρουσιάστηκαν όλα τα Τμήματα του συλλόγου .

Το καλοκαίρι αυτό ανταποκρίθηκε σε προσκλήσεις και παρουσιάστηκε στον Πόρο – Κεφαλονιάς ( μαζί με την Γυναικεία Χορωδία ) σε συναυλία που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός σύλλογος ΠΡΟΝΗΣΟΣ , καθώς και στην Σάμη στο Πανελλήνιο Σπηλαιολογικό Συνέδριο , μετά από πρόσκληση της Αδελφότητας Κεφαλλήνων Πειραιά .

 Συμμετείχε στην 37η Χορωδιακή Συνάντηση Κεφαλονιάς ,που διοργάνωσε ο σύλλογος ( 23 & 24 /9 ) στον Θαλασσόμυλο , Αργοστολίου , , όπου συμμετείχαν προσκαλεσμένες χορωδίες από την Αθήνα , την Αλεξανδρούπολη και την Λεμεσό της Κύπρου , με απόλυτη επιτυχία σε όλους τους τομείς ( καλλιτεχνικά , οργανωτικά , αλλά και στην φιλοξενία των χορωδιών ) .

Στις 14 / 10 παρουσιάστηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις του Πανελλήνιου Συνεδρίου Επτανησιακής Μουσικής , που διοργάνωσε η Χορωδία Κέρκυρας , εκπροσωπώντας το νησί μας , και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και τα εγκωμιαστικά σχόλια των διοργανωτών και των Μαέστρων .

Κρατώντας τα έθιμα , με μαντολίνα , κιθάρες , κρουστά και ακορντεόν , τραγούδησε και έψαλε τα Κάλαντα , μαζί με μέλη της Γυναικείας Χορωδίας , τις Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς , στους δρόμους τ΄ Αργοστολιού .

Ο Σύλλογος

Προχώρησε πάρα πέρα το εγκεκριμένο Πρόγραμμα  LEADER , με τελευταία φάση να απομένει την ηχογράφηση και την παραγωγή του νέου δίσκου , που θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι .

Τέλη Νοεμβρίου έγιναν οι εκλογές , που ανέδειξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο .

Ευχαριστούμε θερμά όλους μας στήριξαν και αυτή την χρονιά ! και ελπίζουμε να συνεχίσουν..

Ευχόμαστε ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ 2023 , με πολύ και καλή μουσική .

Εμείς θα εργαστούμε σε αυτή την κατεύθυνση και ζητάμε την στήριξη των συμπατριωτών μας και των Φορέων .

Κάνουμε για άλλη μια φορά έκκληση σε νέα μέλη , παιδιά , γυναίκες και άνδρες να πλαισιώσουν τα Τμήματα του συλλόγου και να συμβάλουν στην συνέχιση και το δυνάμωμα της μεγάλης μας μουσικής και Χορωδιακής παράδοσης , ενώ παράλληλα θα χαίρονται την ομαδική δημιουργία και γνώση .

 Με τις καλύτερες Ευχές και ευχαριστίες σε όλους και ειδικότερα στα μέλη μας και τις οικογένειές τους ,

Το ΔΣ.




00 inkefalonia general ad 300X250