Το Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμης και η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 17:20

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμης και η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, γιορτάζεται για 5η χρονιά η “Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς” με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης και έχει ως στόχο τη γνωριμία του κοινού με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και την ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού τιμώντας τη σημερινή ημέρα δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του ένα εξαιρετικό 7λεπτο βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η συντήρηση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων & Νεωτέρων Μνημείων έξι αποσπασμένων ψηφιδωτών δαπέδων από τη Σάμη, την επιστροφή τους στο νησί μας και την εγκατάσταση και έκθεσή τους στο προαύλιο του Αρχαιολογικού μας Μουσείου. Όπως μάλιστα σημειώνεται επίσης, επρόκειτο για ένα απαιτητικό έργο που ολοκληρώθηκε συνενώνοντας τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία της Διεύθυνσης με έμπειρους συντηρητές από άλλες υπηρεσιακές μονάδες, σε μια ομάδα που έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ακόμη μία προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σάμης, που είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους, ότι έχει δώσει κυριολεκτικά τεράστια προστιθέμενη αξία στα πολιτιστικά πράγματα του Δήμου μας.

Πηγή: poulatakefalonias.gr




00 inkefalonia general ad 300X250