Το έκθεμα του Σεπτεμβρίου από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 09:49

Το έκθεμα του Σεπτεμβρίου από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη

ΤΟ ΕΚΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   

Το Έκθεμα του Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται από τον Πέτρο Πετράτο, πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης. Πρόκειται για τη φωτογραφία-πορτρέτο της Κάτες (Αικατερίνης) Τυπάλδου Ιακωβάτου – Τουλ, που έχει αναρτηθεί στον προθάλαμο του κτηρίου του Μουσείου του Ληξουρίου. Και με αυτήν την αφορμή δίνονται συγκεκριμένα στοιχεία για τις δραστηριότητες και την καθοριστική προσφορά της Κάτες Τυπάλδου Ιακωβάτου Τουλ στην ίδρυση της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης. Οι σχετικές πληροφορίες είναι ήδη αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης μας: http://vivl-lixour.kef.sch.gr

iakwv

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

          Η ένατη διαδικτυακή ομιλία-συζήτηση για το 2022 θα αναφέρεται σε ένα ενδιαφέρον πρόβλημα Φυσικής. Θα μιλήσει ο Διονύσης Κατερέλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με θέμα «Το πρόβλημα των τριών σωμάτων και ο Άγγελος Δελλαδέτσιμας». Θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος Σεπτεμβρίου. Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για την ημερομηνία, για τον τρόπο παρακολούθησης της διαδικτυακής ομιλίας και για τη διαδικασία συμμετοχής στη συζήτηση, που θα ακολουθήσει.

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

          Στις 7 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου αποχαιρετάμε και ταυτόχρονα ευχαριστούμε παιδιά και εθελόντριες, που συμμετείχαν στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

         Προσκαλούμε λοιπόν παιδιά, εθελόντριες και γονείς την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Ληξουρίου στη Γιορτής Λήξης, η οποία περιλαμβάνει:

--Έκθεση με τις δημιουργίες των παιδιών από τα Εργαστήρια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας,

--Δημιουργικά παιχνίδια για τα παιδιά,

--Προσφορά δώρων σε παιδιά και εθελόντριες, 

--Κέρασμα σε όλους τους παρόντες.

 ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250