Εγκαινιάστηκε και συνεχίζεται η έκθεση Dos a Dos - Δημοσθένης Δαββέτας, Κώστας Ευαγγελάτος στο Αργοστόλι (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 09:43

Εγκαινιάστηκε και συνεχίζεται η έκθεση Dos a Dos - Δημοσθένης Δαββέτας, Κώστας Ευαγγελάτος στο Αργοστόλι (εικόνες)

 ΓΡΑΦΕΣ ΙΟΝΙΟΥ (DOS A DOS) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

Εγκαινιάστηκε με επιτυχία και σε αρμόζουσα πνευματική ατμόσφαιρα η έκθεση των εικαστικών, λογοτεχνών και θεωρητικών της τέχνης Δημοσθένη Δαββέτα και Κώστα Ευαγγελάτου στην κεντρική Αίθουσα της Σύγχρονης Πινακοθήκη Villa  Ροδόπη στο Αργοστόλι. Τίτλος της έκθεσης "ΓΡΑΦΕΣ ΙΟΝΙΟΥ" (DOS A DOS, Πλάι-Πλάι, Πλάτη με πλάτη!). Πρόκειται για μια εκφραστική εικαστική και ποιητική συνομιλία με πολλές συγκλίσεις και αποκλίσεις, εναντιοδρομίες και δημιουργικές δράσεις τέχνης και λόγου μέσα από παράλληλες αλλά και διαφορετικές συλλήψεις και καταθέσεις δύο σύγχρονων Επτανησίων δημιουργών και διανοητών, με διαρκή διεθνή παρουσία αφιερωμένων διαχρονικά στην αισθητική έρευνα.

Σημειωτέον ότι σχεδόν όλα τα σχέδια του Δαββέτα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Αργοστόλι είναι ανέκθετα και πρόκειται να εκτεθούν σε μεγάλες γκαλερί του εξωτερικού. Κοινός αλλά και αντιθετικός κώδικας της οπτικής των δύο εικαστικών στην συγκεκριμένη έκθεση που προέχει η βιωματική αντίληψη της ζωής και της τέχνης, είναι  οι αναπαραγωγές ασπρόμαυρων "γραμματογραφικών" συνθέσεων του Ευαγγελάτου που είχαν πρωτοεκτεθεί στο Fordham University at Lincoln Center της Νέας Υόρκης, μαζί με πρόσφατες κοσμολογικές συνθέσεις του και η ενότητα με τα πολύχρωμα σχέδια του Δαββέτα, μορφές με συνθετικά στοιχεία γραφής καθώς και ιδιότυπα pop πορτρέτα φίλων του, διάσημων καλλιτεχνών, όπως του Άντυ Γουόρχολ, του Ζαν Μισέλ Μπασκιά και βέβαια του μέντορα του Γιόζεφ Μπόυς, για του οποίους έχει γράψει κριτικά άρθρα και συνεντεύξεις τους, αρχικά στην γαλλική εφημερίδα liberation.

Η έκθεση DOS A DOS, με την οποία ολοκληρώνεται το φετινό εκθεσιακό, πολιτιστικό πρόγραμμα στη Σύγχρονη Πιναοκoθήκη Villa Ροδόπη

θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2022.

Ξεναγήσεις: Κάθε Τετάρτη και Σάββατο, ώρες 8μ.μ.-10μ.μ.

Πληροφορίες επισκέψεων, τηλ: 26710 28501, 6944621286.(Πρωινές ώρες)

DOS A DOS ΑΠΟΨΗΕΚΘΕΣΗ 2022jpg

ΕΓΚΑΙΝΙΑ DOS A DOS. 1ΕΓΚΑΙΝΙΑ DOS A DOS 1ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ