Κώστας Ευαγγελάτος - Ιούλιος 2022: Εικαστικό και λογοτεχνικό καλοκαίρι 

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 09:36

Κώστας Ευαγγελάτος - Ιούλιος 2022: Εικαστικό και λογοτεχνικό καλοκαίρι 

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης και εικαστικός performer Κώστας Ευαγγελάτος μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης 

έργων του στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών-Ιλίου Μέλαθρον, έφθασε στην Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι.

Η τιμητική και σημαντική έκθεση του με τίτλο "Μορφές και Κιονόκρανα" με την γενική επιμέλεια του Διευθυντή του Νομισματικού Μουσείου  Δρ.Γεωργίου Κακαβά, είχε ξεκινήσει στο Μουσείο στις 18 Απριλίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εγκαινιάστηκε επίσημα στις 18 Μαίου 2022, Διεθνής Ημέρα Μουσείων και τελείωσε με επιτυχία πρόσφατα. Η δίμηνη παρουσίαση της ήταν εμπλουτισμένη με παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υψηλής ποιότητος και ξεναγήσεις από τον καλλιτέχνη.

Με την άφιξη του στην Κεφαλονιά και συντονίζοντας παράλληλα πολλές άλλες εκθεσιακές και συγγραφικές δραστηριότητες του στην Αθήνα, το Παρίσι κ.α, ο Κώστας Ευαγγελάτος προετοιμάζει την φετινή θερινή εικαστική λειτουργία της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη.

Θα επαναληφθεί - σε τρίτη εκδοχή- η έκθεση που είχε πανελλήνια απήχηση πέρυσι, που εορτάστηκε μεγαλόπρεπα η επέτειος των 200 χρόνων, με τον νέο τίτλο "Διαχρονικός Βυρωνισμός", η οποία  θα αρχίσει στις 12 Ιουλίου, ώρα 8 μ.μ.-10μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο 2022. Παράλληλα στην αίθουσα που φέρει το όνομα της ζωγράφου "Ιφιγένεια Λαγάνα",  θα εκτίθενται περιοδικά νέα αποκτήματα, έργα τέχνης και εκδόσεις, της βασικής συλλογής, όλα τους ευγενικές προσφορές Ελλήνων και ξένων δημιουργών, συλλεκτών, εκδοτών και φίλων, που στηρίζουν έμπρακτα επί 22 χρόνια, την ιδιωτική και μη επιδοτούμενη πολιτιστική προσπάθεια.

Η ετήσια εκδήλωση "Πανσέληνος στον κήπο" έχει οριστεί για το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, μια νύχτα μετά την κανονική  πανσέληνο που συμπίπτει στις 12 Αυγούστου, θλιβερή επέτειο των σεισμών του 1953, άνευ πανηγυρικού χαρακτήρα, αλλά μόνο στοχαστικά ποιητικού, αφού φέτος είναι η αποφράδα επέτειος της Μικρασιατικής εκστρατείας και καταστροφής.

Στις 27 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί μια ιδιότυπη  εικαστική και λογοτεχνική συνεργασία με τον Δημοσθένη Δαββέτα, διεθνή διανοούμενο, συγγραφέα και εικαστικό, με καταγωγή από την Κέρκυρα.  

Νομισματικό Μουσείο

Οι εκθέσεις και όλες οι συναφείς εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για τους φιλότεχνους.

Επισκέψεις-Ξεναγήσεις:

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο, ώρες 8μ.μ.-10μ.μ.

Για απαραίτητες πληροφορίες, τηλ: 26710 28501, 6944621286.(πρωινές ώρες)

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΜΗΝΑ!!

COSTAS EVANGELATOS ART-EST

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 28100 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΗΠΟΥ: ΜΑNΤΖΑΒΙΝΟΥ 8, ΕΝΑΝΤΙ MEGA.

 

Η Δρ. φιλοσοφίας Σοφία Μωραίτη στο ερυθρό κιονόκρανο του Κώστα ΕυαγγελάτουΗ Σκηνοθέτιδα δραματουργός Τζένη Αρσένη στις Μορφές και Κιονόκρανα του Κώστα ΕυαγγελάτουJPGΙΟΥΛΙΟΣ 2022 ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ART CALENDARjpgΟ Κώστας Ευαγγελάτος στο Δίπτυχο Επιτύμβιες Μορφές στο Νομισματικό Μουσείο ΑθηνώνJPG