Το Κοργιαλένειο Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό την Τετάρτη 18/5

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 17:06

Το Κοργιαλένειο Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό την Τετάρτη 18/5

Το Κοργιαλένειο Μουσείο, όπως ήδη έχουμε προαναγγείλει, συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Για τον λόγο αυτό, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα πραγματοποιήσει ξεναγήσεις, τις ώρες 10-14οο. Θα παρουσιάσουμε γενικά τις συλλογές του και, παραμονές της τοπικής μας εορτής, θα επικεντρωθούμε στα εκθέματα που αφορούν στην 21η Μαΐου 1864.

            Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), προκειμένου να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε το 1977 τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day), η οποία εορτάζεται σε όλο τον κόσμο την 18η Μαΐου εκάστου έτους. Θέμα του εφετεινού εορτασμού είναι Η Δύναμη των Μουσείων, τα οποία, παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες, συμβάλλουν στην πληρέστερη κατανόηση του παρόντος και στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

            Από το γενικό θέμα εορτασμού απορρέουν ειδικά θέματα, τα οποία διαμορφώνει το κάθε μουσείο ανάλογα με το περιεχόμενό του και παρουσιάζονται σε ειδική ημερίδα. Για την ημερίδα του Κοργιαλενείου Μουσείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου 2022, θα ενημερωθείτε προσεχώς.

            Με χαρά θα σας υποδεχτούμε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022. Η παρουσία σας θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας κάτω από αφάνταστα αντίξοες συνθήκες.

Η Έφορος Δώρα Μαρκάτου

Η επιμελήτρια Συλλογών Θεοτοκούλα Μουλίνου

 

           ΣΔΣ




00 inkefalonia general ad 300X250