Αργοστόλι: «Πόση δύναμη μας έδωσες!» Εξαιρετική μουσική βραδιά με τον Κυριάκο Φριλίγκο, με σύνδρομο Down, στο μπουζούκι! (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 11:22

Αργοστόλι: «Πόση δύναμη μας έδωσες!» Εξαιρετική μουσική βραδιά με τον Κυριάκο Φριλίγκο, με σύνδρομο Down, στο μπουζούκι! (εικόνες/video)

Τραγούδησαν, χόρεψαν, χάρηκαν και μας έκαναν και όλους εμάς να χαρούμε μαζί τους και να πάρουμε δύναμη, απο την θέληση και την δύναμή τους!

Το 3ο LIVE στην Κεφαλονιά, από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες, «SOS KIDS ΛΑΜΨΗ» ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα, ότι η θέληση μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αναπηρία, οποιαδήποτε γενετική ανωμαλία!

Όσοι βρέθηκαν λοιπόν στο Εστιατόριο Captain’s Table στο Αργοστόλι, απόλαυσαν σε μια μοναδική μουσική βραδιά με τον Κυριάκο Φριλίγκο στο μπουζούκι.

Ο Κυριάκος Φριλίγκος, είναι ο πρώτος μπουζουξής με σύνδρομο Down στην Ελλάδα. Τον συνόδευσε στην κιθάρα η μητέρα του Μαργαρίτα Φριλίγκου, η οποία έμαθε μουσική αποκλειστικά για να μπορέσει η ίδια να δώσει μία… διέξοδο στο παιδί της μέσα από τις νότες! Του έμαθε μουσική και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά!

4

O πρόεδρος του συλλόγου SOS KIDS Λάμψη, Ηλίας Χονδρογιάννης, αφού έβαλε στο κλίμα τους παρευρισκόμενους, τους άφησε στις μουσικές που έβγαιναν από το μπουζούκι του Κυριάκου και την κιθάρα και την όμορφη φωνή της Μαργαρίτας!

1

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στο εστιατόριο Captain’s Table για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στον σύλλογο.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν παιδιά με σύνδρομο down από την Κεφαλονιά και μέλη του συλλόγου, τα οποία όπως καταλάβαμε απόλαυσαν την μουσική βραδιά!

Πολλά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο, για όσα όμορφα μας χαρίσατε απλόχερα την Τρίτη το βράδυ!

 

Bίντεο με το "Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας" με τον Κυριάκο Φριλίγκο στο μπουζούκι.

 

Το σύνδρομο Down

Το Σύνδρομο Down είναι μία γενετική ανωμαλία, η οποία χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη επιπλέον γενετικού υλικού από το χρωμόσωμα 21.

11

Το Σύνδρομο αυτό έλαβε το όνομά του από τον Βρετανό ιατρό John Langdon Down, ο οποίος ήταν ο πρώτος, που το περιέγραψε πλήρως το 1866. Το 1959 Γάλλοι ερευνητές ανακάλυψαν, πως η γενετική αιτία του Συνδρόμου αυτού ήταν η ύπαρξη ενός επιπλέον χρωμοσώματος 21.

Έτσι ενώ ο φυσιολογικός καρυότυπος του ανθρώπου περιλαμβάνει 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων (στο σύνολο δηλαδή 46 χρωμοσώματα). Από το κάθε ζευγάρι χρωμοσωμάτων το ένα χρωμόσωμα προέρχεται από τη μητέρα και το άλλο από τον πατέρα. Στην περίπτωση του συνδρόμου Down τα χρωμοσώματα είναι 47, καθότι έχουν ένα επιπλέον χρωμόσωμα 21, το οποίο στο 90% των περιπτώσεων προέρχεται από τη μητέρα.

Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις, οι οποίες αποτελούν το 4% του συνόλου των περιπτώσεων συνδρόμου Down, στις οποίες το επιπλέον χρωμόσωμα 21 δεν είναι ανεξάρτητο, αλλά έχει κολλήσει σε κάποιο άλλο χρωμόσωμα. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό εύρημα, διότι στις οικογένειες ο φορέας του γονιδίου αυτού δεν έχει Down, αλλά το κληροδοτεί στους απογόνους του. Έτσι στις οικογένειες αυτές το γονίδιο αυτό, το οποίο «περιέχει» το επιπλέον χρωμόσωμα 21 κληρονομείται από γενιά σε γενιά. Αν ο φορέας του γονιδίου είναι ο πατέρας, τότε έχει 3% περίπου πιθανότητα να το κληροδοτήσει στους απογόνους του, ενώ η αντίστοιχη πιθανότητα για τη μητέρα κυμαίνεται μεταξύ του 10% και του 15% .

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω εικόνες και βίντεο από την εκδήλωση

{https://www.youtube.com/watch?v=4QyknSiLkTI}

235677 289101213




00 inkefalonia general ad 300X250