Η αρκούδα που μεγάλωσε με οικογένεια ανθρώπων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 08:33

Η αρκούδα που μεγάλωσε με οικογένεια ανθρώπων

Φωτογραφίες της αξιολάτρευτης Ilzite που έμεινε ορφανή και βρήκε νέο σπίτιΗ Ilzite μεγάλωσε μαζί με τα παιδιά της Velga Vitola και δέχθηκε την ίδια φροντίδα. Παιχνίδι, βόλτες με την οικογένεια και ύπνος στο κρεβάτι της μαμάς, αυτή ήταν η καθημερινότητά της. Όλα θα ήταν πολύ φυσιολογικά αν η Ilzite δεν ήταν... αρκουδάκι, το οποίο η 55χρονη Velga βρήκε ορφανό σε πολύ μικρή ηλικία.

«Μεγάλωσα τρία παιδιά», λέει χαρακτηριστικά, «ένα γιο, μία κόρη και μία αρκούδα...».

Η Vitola είχε βρει τυχαία την Ilzite μαζί με άλλο ένα εγκαταλειμμένο αρκουδάκι στο πυκνό δάσος δίπλα στο σπίτι της, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Ligatne στη Λετονία, και τα πήρε κατευθείαν σπίτι της για να τα φροντίσει.

«Οι αρκούδες μεγάλωσαν μέσα στο σπίτι μας. Ξυπνούσαν τα παιδιά μου κάθε πρωί για να πάνε στο σχολείο», λέει. Το ένα αρκουδάκι λίγο αργότερα πέθανε αλλά η Ilzite αποδείχθηκε πιο δυνατή.

«Της αρέσει να μου δίνει φιλιά, αγαπιόμαστε πολύ», προσθέτει.

Η Vitola πιστεύει πως η Ilzite μεγάλωσε πιστεύοντας πως είναι άνθρωπος κι όχι αρκούδα. «Μία φορά είδε την αντανάκλασή της στο παράθυρο και έβγαλε έναν βρυχηθμό που ακούστηκε σαν κεραυνός: πιστεύω πως νόμιζε πως έμοιαζε με μένα...», λέει.

Η Ilzite δεν είναι το μόνο ασυνήθιστο κατοικίδιο στο σπίτι της Vitola, που έχει χαρακτηριστεί «μητέρα όλων των ζώων», όπου φιλοξενούνται επίσης, μεταξύ άλλων, σκαντζόχοιροι κι ένα ελάφι!

Η Ilzite είναι πλέον δέκα χρονών κι έχει μεγαλώσει τόσο που ζει έξω από το σπίτι αλλά συντροφεύει τακτικά τη Vitola στις βόλτες της στο δάσος.

Δείτε τις φωτογραφίες





















newsbeast



00 inkefalonia general ad 300X250