Υδρογονάνθρακες: Μία εταιρεία για τα σεισμικά σε Ιόνιο-Κρήτη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 15:20

Υδρογονάνθρακες: Μία εταιρεία για τα σεισμικά σε Ιόνιο-Κρήτη

Μία θα είναι η εταιρεία που θα αναλάβει τις σεισμικές έρευνες στις δύο περιοχές της ελληνικής επικράτειας όπου εκτιμάται ότι βρίσκονται αξιόλογα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το energia.gr.

Δεδομένης της βούλησης της κυβέρνησης να επιταχύνει τις διαδικασίες ερευνών για υδρογονάνθρακες -τις οποίες τοποθετεί στο ευρύτερο πλαίσιο αναστροφής του αρνητικού οικονομικού κλίματος και στις προσπάθειες βελτίωσης της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό- η επιλογή μιας μόνο εταιρείας για Ιόνιο και νότια Κρήτη έγινε με το σκεπτικό της ταχύτερης ολοκλήρωσης των ερευνών.

Εκτιμάται ότι σε ένα οκτάμηνο θα υπάρξει μια πρώτη εικόνα της δυναμικότητας των συγκεκριμένων περιοχών, ενώ σε λιγότερο από δύο χρόνια θα έχει δοθεί και η πλήρης ερμηνεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ εταιρίες που κατέθεσαν αρχικά προσφορές στο διαγωνισμό ήταν οι, TGS-Nopec Geophysical Co. ASA, Dolphin Geophysical, ION Geophysical, Spec Partners Ltd, CGGveritas, Petroleum Geo-Services (PGS), Spectrum Geo Ltd, Fugro Multiclient Services AS.

Οι οι τέσσερις που προκρίθηκαν είναι οι νορβηγικές TGS, PGS, Spectrum και η αμερικανική ION.

Το όνομα της εταιρείας που θα αναλάβει τις σεισμικές έρευνες θα ανακοινωθεί μέσω συνέντευξης Τύπου από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πιθανότατα ως το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: econews




00 inkefalonia general ad 300X250