Χειρότερος και από τις πιο μολυσμένες πόλεις ο αέρας στα κρουαζιερόπλοια!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 09:54

Χειρότερος και από τις πιο μολυσμένες πόλεις ο αέρας στα κρουαζιερόπλοια!

«Χειρότερος και από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου(Σανγκάη-Δελχί)» φαίνεται πως είναι ο αέρας στο κατάστρωμα πλοίων, σύμφωνα με έρευνα του «Independent».


Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι ο αέρας που αναπνέουν οι ταξιδιώτες στις διακοπές τους είναι μολυσμένος και ανθυγιεινός; Όλοι μας, το μόνο που θέλουμε, είναι να ξεφύγουμε από το καυσαέριο και τον μολυσμένο αέρα των πόλεων. Αλλά; Διαβάστε μόνο αυτό! Ένα κρουαζιερόπλοιο εκπέμπει τόσα σωματίδια, όσο ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα την ημέρα. Και η ζήτηση παραμένει μεγάλη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τουλάχιστον δύο εκατομμύρια άνθρωποι από την Βρετανία ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια κάθε χρόνο.

Τα κρουαζιερόπλοια εκτός από την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου, εκπέμπουν και οξείδιο του αζώτου, οξείδιο του θείου, και άλλα σωματίδια. Η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται και από τους λουόμενους στις πισίνες και από τις μηχανές του πλοίου. Οι ειδικοί, επισημαίνουν ότι οι άνθρωποι που εργάζονται σε κρουαζιερόπλοια, και έχουν εκτεθεί επανειλημμένα σε αυτό το περιβάλλον, με την πάροδο του χρόνου πιθανότατα να εμφανίσουν συμπτώματα.

protothema.gr