Επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί είμαστε αλλεργικοί στις γάτες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 09:54

Επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί είμαστε αλλεργικοί στις γάτες

Ανοίγει ο δρόμος για την πρόληψη και θεραπεία της ενοχλητικής πάθησης από την οποία υποφέρουν εκατομμύρια άνθρωποι

Σε μία πολύ σημαντική ανακάλυψη, που ανοίγει το δρόμο για την πρόληψη και τη θεραπεία από μία πάθηση που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, προχώρησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, της Βρετανίας.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πώς προκαλείται η αλλεργία στις γάτες και αισιοδοξούν τώρα ότι σύντομα η επιστημονική κοινότητα θα είναι σε θέση να αναπτύξει ένα φάρμακο που θα δρα τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι «πίσω» από την αλλεργία στις γάτες κρύβεται μία πρωτεΐνη, που εμφανίζεται στο τρίχωμα της γάτας από το σάλιο της και η οποία αλληλεπιδρά με μια ουσία που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό. Το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου εντοπίζει αυτή την πρωτεΐνη και έτσι παρουσιάζονται τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Η μετάδοση της πρωτεΐνης στον άνθρωπο γίνεται από τις τρίχες που πέφτουν από το σώμα της γάτας, κολλάνε σχεδόν οπουδήποτε και παραμένουν στους χώρους του σπιτιού ακόμη κι αν οι γάτες έχουν πάψει να ζουν σε αυτό, χρόνια τώρα.
«Ελπίζουμε ότι η έρευνα αυτή θα βοηθήσει στο να βρεθούν νέες βελτιωμένες μέθοδοι πρόληψης και θεραπείας, τόσο στις αλλεργίες στις γάτες όσο και στους σκύλους», δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικήςομάδας, καθηγητής Clare Bryant.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ




00 inkefalonia general ad 300X250