Ασπασία Βασιλάτου: «Παρατάνε τα σκυλιά στο δρόμο. Δεν είναι παιχνίδι τα ζώα»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 09:47

Ασπασία Βασιλάτου: «Παρατάνε τα σκυλιά στο δρόμο. Δεν είναι παιχνίδι τα ζώα»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στο Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, η Ασπασία Βασιλατου, μέλος του ΝΤΟΡΙΣ  και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη  σε σχέση με τα αδέσποτα αλλά  και την κακοποίηση των ζώων.

Ο λόγος που την ώθησε να παρέμβει στην εκπομπή, ήταν ότι η κατάσταση χειροτερεύει  αντί να γίνονται βήματα μπροστά.  Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Παρατάνε τα σκυλάκια στον δρόμο. Με τα μάτια μου είδα πριν 10 μέρες ένα περιστατικό. Άφησαν το σκυλί και ευτυχώς το πήρε μια φίλη μου και το έδωσε για υιοθεσία».  Επισήμανε δε, ότι στο Ληξούρι είναι πολύ συχνό τα φαινόμενο  να παρατάνε κουτάβια σε κάδους.

Η κα Βασιλάτου υπογράμμισε και το πολύ σημαντικό πρόβλημα που προκύπτει από την μη στείρωση των ζώων. «Πρέπει να γίνεται στείρωση στα ζώα. Τα μεν θηλυκά θα γεννούν κουταβάκια τα οποία οι ιδιοκτήτες – τις περισσότερες φορές- δεν τα θέλουν, τα δε αρσενικά πολλές φορές γίνονται πολύ επιθετικά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν είναι λίγες οι φορές, που άτομα του ΝΤΟΡΙΣ έχουν κληθεί να επέμβουν ακόμα και σε οικόσιτα ζώα. Όπως ανέφερε: «Πηγαίνουμε και βρίσκουμε ζώα σε άθλιες συνθήκες, δεμένα με αλυσίδες, σε βαρέλια…           Νομίζουν ότι η φροντίδα ενός σκύλου είναι παιχνίδι».

Η κα Βασιλάτου αποκάλυψε πως αυτή την στιγμή στο καταφύγιο φιλοξενούνται 300 σκυλιά, χωρίς όμως να υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό ούτε όμως και οι απαιτούμενοι  πόροι.

Τέλος, θέλησε να επιστήσει την προσοχή σε όλους τους ιδιοκτήτες, για τις φόλες που υπάρχουν στον δρόμο. Ανέφερε επίσης, ότι κάποιοι προσπάθησαν να δηλητηριάσουν και τον δικό της σκύλο ακριβώς έξω από το σπίτι.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00