Τροφή σκύλων από έντομα κυκλοφορεί για πρώτη φορά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 16:00

Τροφή σκύλων από έντομα κυκλοφορεί για πρώτη φορά

Η πρώτη τροφή σκύλων από έντομα κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα στην Αγγλία και οι κατασκευαστές της πιστεύουν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των περιβαλλοντικών ζημιών που προκαλούνται από τους τεράστιους όγκους κατανάλωσης κρέατος συνήθως από σκύλους και γάτες.


Σε παγκόσμιο επίπεδο τα κατοικίδια ζώα καταναλώνουν περίπου το 20% της παραγωγής κρέατος και ψαριών, αριθμός που αυξάνεται με την τάση των καταναλωτών να τα τροφοδοτούν με κρέας.
Η τροφή για κατοικίδια ζώα εκτιμάται επίσης ότι είναι υπεύθυνη για το ένα τέταρτο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της παραγωγής κρέατος όσον αφορά τη χρήση της γης, του νερού, των ορυκτών καυσίμων, των φωσφορικών αλάτων και των φυτοφαρμάκων.
Τα έντομα παρέχουν ένα σχετικά υψηλό 40% της πρωτεΐνης στο νέο προϊόν της Yora . Στεγνώνουν και αλέθονται με βρώμη, πατάτα και “φυσικά βότανα”. Η τρέχουσα έκδοση έρχεται με τη μορφή κροκέτας, αν και η Yora λέει ότι ελπίζει να ξεκινήσει μια “υγρή” έκδοση αργότερα μέσα στο χρόνο.

Περιβαλλοντικοί εμπειρογνώμονες εδώ και καιρό συνιστούν τα έντομα ως μια σχετικά βιώσιμη πηγή τροφής που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξάλειψη της πείνας στον κόσμο και στη μείωση των επιβλαβών περιβαλλοντικών επιπτώσεων της παραγωγής κρέατος .
Τα έντομα είναι επίσης πολύ θρεπτικά, περιέχουν ουσιαστικές πρωτεΐνες, λίπη, μέταλλα και αμινοξέα και είναι εύκολο για τα ζώα να τα χωνέψουν.“Τα ζώα και οι άνθρωποι τρώνε έντομα από την αυγή του χρόνου”, δήλωσε ο ιδρυτής της Yora Tom Neish.
“Έχουμε δοκιμάσει 29 συνταγές για να βρούμε τον τέλειο συνδυασμό εξαιρετικά γευστικών συστατικών και είμαστε πολύ περήφανοι για το τελικό αποτέλεσμα.

Η Yora δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να αναλάβουν το προβάδισμα δίνοντας στο σκυλί τους ένα θρεπτικό, νόστιμο φαγητό ενώ παράλληλα έχει θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον ».
Τον Νοέμβριο η Sainsbury’s έγινε η πρώτη αλυσίδα super market που διαθέτει βρώσιμους γρύλλους και έντομα που πωλούνται ως σνακ σε μικρές συσκευασίες.Συνολικά, περισσότερα από 1.000 είδη εντόμων τρώγονται σε όλο τον κόσμο, αλλά σχεδόν δεν χαρακτηρίζονται από τη διατροφή πολλών πλούσιων εθνών.
Τα έντομα στα τρόφιμα σκυλιών της Yora είναι οι προνύμφες από μαύρες μύγες στρατιώτες ( Hermetia illucens ) που εκτρέφονται από την εταιρεία Nutrition Protix στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας. Μπορούν να μετατρέψουν τη βλάστηση που διαφορετικά θα χάνονταν σε μάζα σώματος γρήγορα και βιώσιμα.
Άλλες τροφές για σκύλους με έντομα έχουν ξεκινήσει στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, αλλά με χαμηλότερο περιεχόμενο εντόμων.

ΠΗΓΗ: allaboutdog.gr