Πουλόβερ σε... πιγκουίνους φόρεσαν φιλόζωοι σε πάρκο της Αυστραλίας [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 11:50

Πουλόβερ σε... πιγκουίνους φόρεσαν φιλόζωοι σε πάρκο της Αυστραλίας [εικόνες]

Τουλάχιστον 44.000 πουλόβερ δόθηκαν στο νησί Φίλιπς στην Αυστραλία, για να ντυθούν οι 32.000 μικροί πιγκουίνοι του πάρκου. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία Γερμανών φιλόζωων οι οποίοι οργάνωσαν μία πανευρωπαϊκή εκστρατεία για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ρούχα για τα πτηνά αυτά.

Την επιχείρηση συντόνισε η Ατζέλικα Ρεγκενστάιν από το Αμβούργο και μέσα σε λίγες μόνο ημέρες συγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Μελβούρνη 40.000 πουλόβερ που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες του πάρκου

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη γενναιοδωρία τους» δήλωσε η Ντανίν Τζόουνς εκπρόσωπος του πάρκου στο οποίο ζουν οι συγκεκριμένοι πιγκουίνοι, οι πιο μικρόσωμοι του είδους.

Ο λόγος που τα χαριτωμένα αυτά ζωάκια χρειάζονται ρούχα είναι γιατί τα προστατεύουν από το να καταπιούν τις τοξικές ουσίες όταν καθαρίζουν το πτέρωμα τους με το ράμφος τους, αλλά και γιατί.. κρυώνουν! Η επαφή με το πετρέλαιο χωρίζει τα φτερά τους, αφήνει το νερό να περάσει από αυτά και τα πουλιά κρυώνουν, βαραίνει το τρίχωμά τους και δυσκολεύονται να κολυμπήσουν.

iefimerida