Ενημέρωση από τον Τομέα Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 13:59

Ενημέρωση από τον Τομέα Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Σάμης

Δήμος Σάμης από τα πρώτα κιόλας βήματα της σύστασης του έχει σκύψει με ιδιαίτερη προσοχή στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο εθελοντών οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους προς τα αδέσποτα, σιτίζοντας, περισυλλέγοντας τα για στειρώσεις, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις και κυρίως φροντίζοντας για την μετάβαση τους σε ένα μόνιμο σπίτι με τη μορφή της υιοθεσίας. 

               Πρόσφατα υιοθετήθηκαν δύο αδέσποτα σκυλάκια με τραγικές ιστορίες χάρη στις υπερπροσπάθειες των εθελοντών μας και των συνεργαζόμενων φορέων, τις οποίες θέλουμε να αναδείξουμε γιατί μας δίνουν μεγάλη ελπίδα και κίνητρο.

               Η πρώτη περίπτωση είναι αυτή της Μαίρης, που την άνοιξη του 2022 ο ιδιοκτήτης της πέθανε ξαφνικά στο Νεοχώρι. Η Μαίρη σε ηλικία επτά ετών, μια σκυλίτσα υπάκουη και φιλική, κατέληξε άστεγη και εγκαταλελειμμένη. Πέρασε μια δύσκολη χρονιά, ωστόσο με τη συνδρομή μας αρχικά κατέληξε σε ανάδοχη φροντίδα στην Πύλαρο και μετά από πολλή προσπάθεια καταφέραμε να της βρούμε μόνιμο σπίτι στην Ολλανδία. Η Μαίρη πέταξε στην Ολλανδία στις 22 Ιουνίου 2023 και ζει πλέον χαρούμενη στο νέο της σπίτι.

               Η επόμενη επιτυχία μας ήταν η Στέλλα. Η Στέλλα βρέθηκε να τρέχει στα Κουλουράτα με ένα πολύ μεγάλο τραύμα στο κεφάλι. Ο εθελοντής, Peter Cherrington την περισυνέλλεξε  και την πήγε στον κτηνίατρο. Μετά από ακτινογραφίες αποκαλύφθηκε ότι η Στέλλα είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι και υπήρχαν τουλάχιστον 22 σφαιρίδια στο κρανίο της. Ο κτηνίατρος κατάφερε να αφαιρέσει τα περισσότερα από αυτά, αλλά η Στέλλα ήταν πολύ αδύνατη και σε κακή κατάσταση. Φροντίσαμε για τη σίτιση της, τη φαρμακευτική αγωγή και βεβαίως τη στείρωσή της. Ευτυχώς, μια νεαρή Γερμανίδα εθελόντρια, που εργάζεται σε στάβλο τοπικής επιχείρησης, θέλησε να πάρει τη Στέλλα μαζί της στη Γερμανία και αναμένεται να φύγει από την Κεφαλονιά για το μόνιμο σπιτικό της στις 24 Ιουλίου.

              

               Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα τα έχουμε πετύχει χάρη στις κοινές προσπάθειες του δικτύου εθελοντών του Δήμου μας για τα αδέσποτα που είναι η ψυχή και οι αφανείς ήρωες των όσων κάνουμε. Με αυταπάρνηση, προσωπικό χρόνο και αγάπη αγκαλιάζουν και περιθάλπουν τα αδέσποτα ζωάκια. Συγκεκριμένα, ο Peter Cherrington, ο οποίος επικοινώνησε με χώρους υιοθεσίας στη Γερμανία και την Ολλανδία και οργάνωσε τα βιβλιάρια υγείας, τους εμβολιασμούς, τις στειρώσεις και τα διαβατήρια κατοικίδιων ζώων. Η Αλεξάνδρα Αθανασούλη που φιλοξένησε και φρόντισε τη Μαίρη και τη Στέλλα μέχρι να γίνουν τελείως καλά και να μπορούν να δοθούν για υιοθεσία. Και οι δύο πέρασαν πολλές ώρες σε επαφή με τους παρακάτω οργανισμούς, για να βεβαιωθούν ότι καλύπτεται κάθε πτυχή των υιοθεσιών.

               Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

  • Το Network for Animals που χρηματοδότησε το κόστος των δύο αερομεταφορέων, καθώς και την πτήση της Stella.
  • Τη Marion από το Stichting της Ολλανδίας, η οποία βρήκε ένα φανταστικό σπίτι για τη Μαίρη, οργάνωσε έναν συνεργάτη πτήσης και εξασφάλισε την πληρωμή για το αεροπορικό εισιτήριο της για την Ολλανδία.

               Κλείνοντας να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε στη διαδικασία υιοθεσίας και άλλων ακόμη περιπτώσεων αδέσποτων ζώων.

«Και όταν χαμηλώνεις για να δώσεις ένα χάδι…

τότε είσαι ο πιο ψηλός άνθρωπος του κόσμου»

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Σάμης

σε θέματα που αφορούν στα Αδέσποτα Ζώα και τον Αγροτικό Τομέα

Θεμιστοκλής Δευτεραίος


Ετικέτες: