Έχουν διασωθεί πάνω από 200 κατοικίδια από τα πύρινα μέτωπα της Αττικής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 10:50

Έχουν διασωθεί πάνω από 200 κατοικίδια από τα πύρινα μέτωπα της Αττικής

EUROKINISSI

Πάνω από 200 ζώα συντροφιάς έχουν διασωθεί από το ξέσπασμα της φωτιάς στον Νέο Κουβαρά, που επεκτάθηκε σε Σαρωνίδα, Καλύβια και Λαγονήσι, σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών είχε απευθύνει έκκληση στους κατοίκους που έφευγαν από τα σπίτια τους στις περιοχές που εκκενώθηκαν σε Σαρωνίδα, Καλύβια κτλ λόγω της φωτιάς, να μην εγκαταλείπουν τα ζώα.

Επίσης κάνει έκκληση όποιος εντοπίσει εγκλωβισμένο ζώο που του είναι αδύνατο να διασώσει ο ίδιος ή χρειάζεται φορτηγά ή ασθενοφόρο για απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων να καλέσει άμεσα τα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364933 ή 2131364935 ή 2131364036.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους Δήμους Γαλατσίου, Αθηναίων, Σαλαμίνας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ.ά. Επίσης επισημαίνει ότι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Dogs’ Voice, υπό την Αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας, θέτει σε λειτουργία τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι ο οποίος δέχεται ζώα που έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αν επιθυμούν οι πολίτες μπορούν να συνδράμουν ως εθελοντές – φροντιστές στο ΛΑΤΟ ή να προσφέρουν περιλαίμια, λουριά, σακούλες και γραφική ύλη. Τα ζώα συντροφιάς που καταφθάνουν πρέπει να είναι γνωστό από που παρελήφθησαν και θα καταχωρούνται με ξεχωριστό κωδικό.