Ζάκυνθος: Σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης ζώου - Έσερνε σκυλί με το ΙΧ (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 19:11

Ζάκυνθος: Σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης ζώου - Έσερνε σκυλί με το ΙΧ (video)

Νέα υπόθεση κακοποίησης ζώου στο νησί μας φέρνει στο φως ο «Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων». Είναι, μάλιστα, η δεύτερη που απασχολεί την τοπική κοινωνία μέσα σε λίγες μέρες.

Στο βίντεο που δημοσίευσε ο «Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων» φαίνεται ένα σκυλί να σέρνεται από ΙΧ, δεμένο με σύρμα στον κοτσαδόρο. Ένας διερχόμενος οδηγός είδε την σοκαριστική εικόνα και έκανε νόημα στον οδηγό που έσερνε το ζώο να σταματήσει. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο ΖΟΜΖ μετά τη σύσταση, ακινητοποίησε το όχημα, κατέβηκε από το ΙΧ και στη συνέχεια έβαλε το σκυλί μέσα στο πορτ-μπαγκάζ.

Ο φιλοζωικός όμιλος έκανε την παρακάτω ανάρτηση για το νέο σοκαριστικό περιστατικό: «Μόλις λίγες μέρες μετά τη κατσικούλα που έσερνε αυτοκίνητο, έχουμε και άλλο περιστατικό. Λάβαμε σήμερα αυτό το βίντεο… έγινε χθες, 27 Ιουνίου, λίγο μετά τη διασταύρωση του κόμβου Πάστρα. Περίπου στις 15.00. Το σκυλί το είχε λέει στο πορτ μπαγκαζ και του έπεσε… δεμένο με σύρμα… Άλλοι οδηγοί του κάνανε νόημα να σταματήσει, το έκανε και κατέβηκε.

Πέταξε ξανά το σκυλί μέσα στο πορτ μπαγκαζ, χωρίς καν να δει αν είναι τραυματισμένο. Έχουμε στείλει όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε στις αρμόδιες αρχές και αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες τους. Παρακαλούμε αν υπάρχουν και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν το περιστατικό στην αστυνομία!»

Πρόσφατα εξιχνιάστηκε, από τους αστυνομικούς, υπόθεση κακοποίησης ζώου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 63χρονου Ζακυνθινού, για παράβαση της Νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων. Συγκεκριμένα, μετά από σχετική καταγγελία που είχε γίνει από φιλοζωικές και βίντεο που τράβηξε και δημοσίευσε τουρίστας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ακολούθησε αστυνομική έρευνα, κατά την οποία ταυτοποιήθηκε ο δράστης κακοποίησης – βασανισμού μιας κατσίκας. Ο 63χρονος την είχε δέσει με σκοινί και την τραβούσε με το αυτοκίνητό του. Το περιστατικό είχε σημειωθεί στο Μουζάκι. Στον 63χρονο βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ.

Πηγή: imerazante.gr 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

{https://www.facebook.com/watch/?v=223305190598736}


Ετικέτες: