Η πονεμένη ιστορία ζωής του σκύλου που βρέθηκε με 20 σκάγια στο σώμα του - Η μεγάλη του μάχη στον Βόλο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 12:15

Η πονεμένη ιστορία ζωής του σκύλου που βρέθηκε με 20 σκάγια στο σώμα του - Η μεγάλη του μάχη στον Βόλο

O Βόλος στο επίκεντρο με τους ειδικούς να προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή το άτυχο ζώο. Ο σκύλος μπήκε στο στόχαστρο ασυνείδητου που συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος…

Ανάστατος ο Βόλος από την εγκληματική ενέργεια που σημειώθηκε στην Αργαλαστή. Ένας σκύλος δέχτηκε τουλάχιστον 20 σκάγια από άτομο που τον πυροβόλησε εξ’ επαφής. Ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί και συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος. Κτηνίατροι που προσπαθούν να σώσουν το ζώο κάνουν έκκληση για αίμα. Όλα αυτά την ώρα που γίνεται γνωστή η ιστορία του «Λάζαρου». Τα δύσκολα ξεκίνησαν όταν οι ιδιοκτήτες του, τον εγκατέλειψαν.

Έκκληση για αίμα απευθύνουν πολίτες που έσωσαν ένα αδέσποτο σκύλο στην Αργαλαστή που πυροβολήθηκε εξ’ επαφής από άγνωστο για την ώρα άτομο. Το σκυλί χρειάζεται αίμα καθώς παρουσιάζει χαμηλό αιματοκρίτη.

Το άτυχο ζώο φιλοξενείται σε ιδιωτική κλινική και ο σκύλος αιμοδότης θα πρέπει να είναι έως 7 χρονών, υγιής, (ελεύθερος από λοιμώδη), με καλό αιματοκρίτη και άνω των 25 κιλών.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Σταμάτης Παπαδήμος που μετέφερε το σκύλο από το κτηνιατρείο της Αργαλαστής στο Βόλο, «ευτυχώς που το περασμένο Σάββατο που έγινε αυτό άμεσα το είδαν κάτοικοι και τον μετέφεραν στο κτηνιατρείο της Αργαλαστής όπου η κτηνίατρος αφαίρεσε 20 σκάγια αλλά έχει κι άλλα μέσα του όπως έδειξαν οι ακτίνες που έκαναν στο κτηνιατρείο στο Βόλο που τον μετέφερα χθες. Το σκυλί έχασε πολύ αίμα αλλά το παλεύει».

Το συγκεκριμένο αδέσποτο ήταν η χαρά προσωποποιημένη και κυκλοφορούσε στην πλατεία της Αργαλαστής από τότε που το εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες του το χειμώνα με τα χιόνια.

«Στην αρχή ήταν απόμακρος και φοβισμένος αλλά τελικά αποδείχθηκε ένα αγαθός γίγαντας. Πήγαινε στα σπίτια που ήξερε ότι θα τον τάιζαν και μετά έκανε τις βόλτες του στην πλατεία ενώ συχνά με συνόδευε στις βόλτες με το δικό μου σκύλο, κάθε απόγευμα».

Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι το σκυλί, αν τελικά τα καταφέρει γιατί δίνει μεγάλη μάχη, θα στειρωθεί, θα τσιπαριστεί και θα αναζητηθεί ανάδοχος. «Θα τον ονομάσουμε Λάζαρο τον αγαθό μας γίγαντα», είπε.

Επιπλέον ευχήθηκε να γίνει καταγγελία στην αστυνομία για όποιον γνωρίζει κάτι για τον δράστη αυτής της αποτρόπαιης πράξης, καθώς πολλά ακούγονται, αλλά δύσκολα κάποιος καταγγέλλει κάτι στην αστυνομία.

newsit.gr