Παιδίατροι έσωσαν νεογέννητο γοριλάκι που κινδύνευε να πεθάνει (εικόνα)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 10:18

Παιδίατροι έσωσαν νεογέννητο γοριλάκι που κινδύνευε να πεθάνει (εικόνα)

Μια ομάδα φροντιστών νεογνών στη Νότια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας έσωσε τη ζωή ενός μωρού γορίλα που γεννήθηκε πριν από 10 ημέρες στο ζωολογικό κήπο Mogo.

Μετά τη γέννα, η μαμά του μικρού γορίλα, η Kipenzi, χρειάστηκε να χειρουργηθεί για να αφαιρεθεί ο πλακούντας της και ο μπαμπάς του, ο Kisane, θέλοντας να βοηθήσει τον νεογέννητο γιο του, τον πήρε υπό την προστασία του. Όσο συγκινητική κι αν ήταν η κίνησή του, όμως, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα υγείας στον γοριλάκι καθώς δεν μπορούσε να τον ταΐσει και να τον προστατέψει όπως έπρεπε. «Είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν αρσενικό γορίλα να δείξει τέτοιο ενδιαφέρον για ένα μωρό» είπε ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου που φιλοξενεί την η οικογένεια, συμπληρώνοντας πως δεν θα μάθουν ποτέ γιατί ο μπαμπάς αντέδρασε έτσι.

Μετά από 14 ώρες, ο Kisane τελικά άφησε το μωρό μόνο του και οι φύλακες έσπευσαν να το ανασύρουν.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, το νεογέννητο έπασχε από πνευμονία, που προκλήθηκε από μια λοίμωξη που αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αμέσως κάλεσαν παιδίατρους, κτηνίατρους, νοσοκόμες και μαίες από ντόπια νοσοκομεία οι οποίοι ανέλαβαν δράση και έσωσαν το γλυκύτατο πλασματάκι. 

«Ήταν πολύ συγκινητικό αυτό που ζήσαμε», λένε οι γιατροί. «Είναι ένα καταπληκτικό, όμορφο μικρό πλασματάκι». Μαμά και γιος πλέον αναρρώνουν ενώ παρακολουθούνται στενά από τους γιατρούς οι οποίοι αισιοδοξούν πως σύντομα θα είναι εντελώς καλά.

Πηγή: abc.net.au




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ