Εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ηρωίνης στην Κέρκυρα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 13:00

Εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ηρωίνης στην Κέρκυρα

Εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ηρωίνης στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν συνολικά (3) μέλη της συμμορίας

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εύρεση και αποστολή από την Αθήνα στην Κέρκυρα ποσοτήτων ηρωίνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε χρήστες.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της συμμορίας, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, εξακριβώθηκε ο ρόλος του καθενός, ενώ διαπιστώθηκε ότι κατά τη δράση τους η οποία  προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τις αρχές του μήνα Ιουλίου 2020, διακινήθηκε ποσότητα ηρωίνης η οποία ανέρχεται στα (219) γραμμάρια.

Όπως προέκυψε, ο ρόλος του αλλοδαπού ήταν η εύρεση ηρωίνης και η αποστολή της στο νησί της Κέρκυρας, με παραλήπτη τον ένα ημεδαπό, ο οποίος με τη βοήθεια του άλλου μέλους  την  διακινούσαν σε τοξικοεξαρτημένα άτομα, κυρίως σε περιοχές της Νότιας Κέρκυρας.

Χθες (08-02-2021), κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα και Κέρκυρα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα  δύο μέλη της συμμορίας, ενώ ο τρίτος ήταν ήδη προφυλακισμένος, για σχετική, με την συμμορία, υπόθεση διακίνησης ηρωίνης που αφορούσε ποσότητα (110) γραμμαρίων η οποία είχε κατασχεθεί (σχετ. το από 05.01.2021 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ηρωίνης. Επιπλέον, στην δικογραφία με την κατηγορία της προμήθειας ναρκωτικών ουσιών  εμπλέκονται  (12)  ακόμη ημεδαποί.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ