Πατρινό Καρναβάλι 2021 - Τελετή έναρξης live streaming από το «κλειστό» θέατρο «Απόλλων»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 15:55

Πατρινό Καρναβάλι 2021 - Τελετή έναρξης live streaming από το «κλειστό» θέατρο «Απόλλων»

Το Πατρινό Καρναβάλι αρχίζει και δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό χωρίς να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του.

Μια έναρξη αρκετά διαφορετική από τις άλλες, αυτές που είχαμε στο μυαλό μας από τα περασμένα χρόνια, όπως διαφορετικό θα είναι άλλωστε γενικότερα το φετινό Πατρινό Καρναβάλι εξαιτίας της πανδημίας που υπάρχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr o Καρναβαλικός Οργανισμός έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες να προετοιμάζει αυτή την ξεχωριστή τελετή έναρξης που θα έχει δυο κυρίαρχα στοιχεία σε σύγκριση με τις παλιότερες.

Το όλο project της θα είναι στηριγμένο στα τηλεοπτικά δεδομένα αφού θα μεταδοθεί με τη μορφή live streaming στις τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο και θα δεν θα γίνει σε υπαίθριο χώρο, αλλά σε εσωτερικό.

Συγκεκριμένα, δεν θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου, αλλά πλησίον αυτής, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων. Πρόκειται στην ουσία για μια μουσικοθεατρική παράσταση που θα έχει επιπλέον αρκετό χορό και συγκεκριμένο θέμα πάνω στο οποίο θα εξελίσσεται.

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης θα είναι καλλιτέχνες που προέρχονται κυρίως από την Πάτρα και από το ντόπιο καλλιτεχνικό έμψυχο δυναμικό, μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές και ακροβάτες.

Ωστόσο, ο αριθμός των συμμετοχών, δεν θα είναι μεγάλος, όπως άλλες χρονιές, αλλά περιορισμένος, με βάση τους όρους και τους κανόνες για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Κόσμος δεν θα υπάρχει καθόλου. Θα τηρηθούν αυστηρά τα όσα ορίζει το πρωτόκολλο για αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις.

Το μήνυμα παντού!

Στόχος της εκδήλωσης είναι να μεταφέρει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα – αφού η παράσταση θα μεταδοθεί παντού, σε τηλεοπτικά κανάλια και διαδίκτυο – ότι το Πατρινό Καρναβάλι παραμένει όρθιο και ζωντανό, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή της πανδημίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των ημερών σε επίσημη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Δήμος και ο Καρναβαλικός Οργανισμός, ανακοινώνοντας το σύνολο των φετινών εκδηλώσεων του.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σάββατο μετά του Αγίου Αντωνίου, δηλαδή, με δεδομένο ότι η εορτή αυτή φέτος πέφτει Κυριακή, θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου.

Η διάδοση του...ιού

Τις μέρες που μεσολαβούν, όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr, θα γυρίζουν στους δρόμους της Πάτρας οι δύο τελάδηδες, ο Γιώργος Λογαράς και η Μαρία Αγουρίδη, αναγγέλλοντας τον ερχομό του Βασιλιά Καρνάβαλου στην πόλη μας.

Οι τελάληδες φέτος θα έχουν έναν σημαντικό ρόλο στην διάδοση του… ιού του καρναβαλιού και για αυτό θα εμφανίζονται σε συχνά πυκνά διαστήματα με το μουσικό τους άρμα στους δρόμους της Πάτρας, ακόμα και μετά την έναρξη.

Πριν από την έναρξη, το πρωί της ίδιας μέρας, θα γίνει στο δημαρχιακό μέγαρο η καθιερωμένη παράδοση του Καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη. Χωρίς κόσμο και με αυστηρά μέτρα.

Πατρινό Καρναβάλι 2021 - Τελετή έναρξης live streaming από το «κλειστό» θέατρο «Απόλλων»

Βγαίνουν οι μπάστακες

Από τις 17 Ιανουαρίου και μετά θα ξεκινήσει από τα συνεργεία του δήμου η τοποθέτηση των καρναβαλικών μπαστάκων και η διακόσμηση της Πάτρας σε καρναβαλικό ύφος.

Η διακόσμηση φέτος, ειδικά λόγω της πανδημίας και του κορωνοϊού, θα είναι πλούσια, με το Καρναβαλικό Συνεργείο να ολοκληρώνει σε λίγες μέρες τη δουλειά του.

Στους δρόμους θα βγουν παλιοί, αλλά και νέοι καρναβαλικοί μπάστακες και θα τοποθετηθούν σε όλη την Πάτρα, από το κέντρο της πόλης μέχρι τα προάστια και την ευρύτερη περιφέρεια.

patrasevents.gr