Κορονοϊός: Δύο γιατροί του Νοσοκομείου Ζακύνθου θετικοί – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 18:16

Κορονοϊός: Δύο γιατροί του Νοσοκομείου Ζακύνθου θετικοί – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Αναστάτωση επικρατεί στη Ζάκυνθο καθώς φαίνεται ότι ο κορονοϊός ξεφεύγει ενώ θετικοί βρέθηκαν και δύο γιατροί του νοσοκομείου

Με αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στο νησί της Ζακύνθου (μοντέλο Πόρου), επιχειρεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού στη Ζάκυνθο.

Μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 ώστε να είναι σε εγρήγορση οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες.

Θετικοί και γιατροί

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, και δύο γιατροί του Νοσοκομείου Ζακύνθου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των υγειονομικών που προσβλήθηκαν μέσα στο Αύγουστο σε 99.

«Τα περισσότερα θετικά κρούσματα είναι ασυμπτωματικά. Πολλοί νέοι σε ηλικία. Οι δυο γιατροί του νοσοκομείου βρέθηκαν θετικοί με την επιστροφή τους από άδεια και είναι ασυμπτωματικοί. Ευτυχώς εκεί τα αποτελέσματα βγαίνουν σε τρεις ώρες και δεν υπήρχε διασπορά του ιού στο νοσοκομείο» σημειώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ.

Πάντως σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο Νοσοκομείο του νησιού υπάρχουν μοριακοί αναλυτές και γίνεται εργαστηριακός έλεγχος για τον ιό, ενώ τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 3 ώρες. Το νοσοκομείο πραγματοποιεί 25 με 30 τεστ την ημέρα ενώ κατά τους εργαζόμενους, 3 με 4 βγαίνουν θετικά κάθε ημέρα.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι οι έλεγχοι που γίνονται στο νησί της Ζακύνθου είναι δειγματοληπτικοί ενώ υπάρχουν ελάχιστα συνεργεία του ΕΟΔΥ. Γι αυτό και είναι περιορισμένα τα τεστ που γίνονται σε τουρίστες που φθάνουν είτε με καράβι είτε με αεροπλάνο και τα τεστ που γίνονται είναι ελάχιστα.

Κατά τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, τα περισσότερα θετικά κρούσματα που επιβεβαιώνονται στο νοσοκομείο έχουν ελαφρά συμπτώματα. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: Μένουν για τρείς ώρες στη κλινική του νοσοκομείου για ύποπτα κρούσματα κορονοϊού και όταν επιβεβαιωθούν εργαστηριακά πηγαίνουν σπίτι τους σε καραντίνα. Οι τουρίστες που είναι θετικοί φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο καραντίνας (στο Κερί)
Τα θετικά κρούσματα είναι κυρίως τουρίστες και επαγγελματίες που συνδέονται με τον τουρισμό.

Πηγή: healthreport.gr


Ετικέτες: