ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Χειροπέδες σε "μαϊμού" καλόγριες που μοίραζαν ευλογίες και ζητούσαν χρήματα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 11:03

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Χειροπέδες σε "μαϊμού" καλόγριες που μοίραζαν ευλογίες και ζητούσαν χρήματα

Άδοξο ήταν το τέλος της “επιχείρησης” για μια από τις ευφάνταστες κυρίες οι οποίες ντυμένες καλόγριες δίνουν τις “ευλογίες” διαφόρων Αγίων σε ανυποψίαστους πολίτες ζητώντας τους είτε ότι έχουν την ευχαρίστηση από το υστέρημά τους προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για ιερό σκοπό, είτε να αγοράσουν εικόνες, φυλαχτά και κομποσχοίνια.


Έτσι, λοιπόν, μετά από στοχευμένες έρευνες και ελέγχους άνδρες του Αστυνομικού τμήματος Ζακύνθου κατάφεραν να την εντοπίσουν και να τη συλλάβουν επί τω έργω.
Ενώ είχαν εξαφανιστεί μετά το ντόρο που είχε προκαλέσει η παρουσία τους πριν από ένα μήνα, φαίνεται πως επέστρεψαν στο νησί βάζοντας στο στόχαστρό τους άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Το γεγονός αυτό κινητοποίησε εκ νέου αρκετούς συμπολίτες μας, οι οποίοι επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερα ευάλωτοι είναι οι ηλικιωμένοι. Άλλωστε οι εν λόγω κυρίες εννοείται ότι είναι εκπαιδευμένες στο κολπάκι, ξέρουν πολύ καλά το “παραμύθι” και στοχεύουν στο θρησκευτικό συναίσθημα και αίσθημα αλληλεγγύης.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος τον οποίο μας είχε μεταφέρει αναγνώστης της εφημερίδας μας, όταν είδε τις φερόμενες ως καλόγριες να περιφέρονται στην αυλή του σπιτιού του:
“-Τι θέλετε; (ρώτησε με ευγένεια (και λόγω της αμφίεσης)
-Τις ευλογίες του Αγίου Ραφαήλ να έχετε και δώστε ότι θέλετε…
-Δυστυχώς, δεν έχω καθόλου χρήματα και η σύνταξή μου τελείωσε
-Δεν πειράζει, ότι έχετε. Να λίγο πριν στο χασάπικο ένας κύριος δεν είχε και αυτός χρήματα και μου είπε πάρε την αλυσίδα που έχω στο λαιμό μου! Δώστε ότι έχετε…”


Λίγη ώρα μετά την επίσκεψή τους τις είδε να επιβιβάζονται σε “ύποπτο” όχημα, να… πετάνε τα ράσα και να απομακρύνονται από την πόλη.
Όπως και να έχει θα πρέπει οι πολίτες και κυρίως εκείνοι που είναι μεγαλύτερης ηλικίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθόσον σε “βιομηχανία” έχει εξελιχθεί η απάτη με τις ψευτοκαλόγριες που αλωνίζουν σε ολόκληρη τη χώρα, πουλώντας αντικείμενα θρησκευτικού περιεχομένου ή παρέχοντας τις ευλογίες κάποιου Αγίου με πρόσχημα δήθεν την ενίσχυσή της μονής τους, αλλά στην πραγματικότητα της τσέπης τους. Όπως αποδεικνύουν οι συλλήψεις που έγιναν μέχρι σήμερα σε άλλες περιοχές, στην οργανωμένη απάτη με τις μοναχές “μαϊμού” συμμετέχουν ακόμη και πολύ νεαρές γυναίκες που δεν διστάζουν να φορέσουν το λέντιον, όπως λέγεται το μαύρο μοναστικό ράσο που ενδύονται άνδρες και γυναίκες μοναχοί, και να βγουν σε αναζήτηση του μεροκάματου και μετά να το πετάξουν ανενόχλητες.

imerazante.gr