ΑΝΑΣΑ: "Επί τριάντα μήνες ανέχονταν και συγκάλυπταν την παρανομία..."

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 08:37

ΑΝΑΣΑ: "Επί τριάντα μήνες ανέχονταν και συγκάλυπταν την παρανομία..."

Προς Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και Σπ. Σπύρου: Απολογηθείτε για την παράνομη συμμετοχή του Θ. Τσουκαλά (Μποκέ) στο ΠΣ Ιονίων Νήσων.

Με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης ΕΠ 52/30-3-2022 τέθηκε σε αργία ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΕ Ζακύνθου Θ. Τσουκαλάς (Μποκές), εκλεγείς με την παράταξη του κ. Σπύρου και βασικό στέλεχος της περιφερειακής πλειοψηφίας Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη.

Το διοικητικό μέτρο της αργίας επιβλήθηκε μετά από αναφορά της ΑΝΑΣΑ όταν σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών στις 30-01-2022 ανεγράφη ότι ο συγκεκριμένος «έχει παραπεμφθεί με το υπ. αριθμ. 53/6.3.2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών να δικαστεί για κακουργηματικές πράξεις κατά την διάρκεια της θητείας του ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Επιχείρησης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Νομού Ζακύνθου Α.Ε και συγκεκριμένα για κακουργηματική απιστία σχετικά με την υπηρεσία, κατ’ εξακολούθηση και για αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας».

Τα ερωτήματα είναι πολλά, είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις:

  • κ. Σπύρου, πώς και γιατί τον εντάξατε στον συνδυασμό σας; Δεν γνωρίζατε τα πεπραγμένα του; Την περίοδο που συντελέστηκαν οι κακουργηματικές πράξεις σύμφωνα με το βούλευμα (2003-2006) κατείχατε είτε την θέση του βουλευτή είτε την θέση του διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας Ιονίων νήσων.
  • κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, πώς και γιατί τον δεχθήκατε στην περιφερειακή πλειοψηφία; Γιατί του αναθέσατε σημαντικές αρμοδιότητες, με κυριότερη την εκπροσώπηση της ΠΙΝ στην Πολιτική Προστασία Ζακύνθου, και με αποκορύφωμα την αναπλήρωσή σας στην «Επιτροπή» του υπουργείου Τουρισμού για το Ναυάγιο; Ως Ζακυνθινής καταγωγής και με στενούς δεσμούς με το νησί, δεν ακούσατε κάτι για τις δραστηριότητες του κ. Τσουκαλά (Μποκέ);

Άποψη της ΑΝΑΣΑ είναι ότι και οι δύο γνώριζαν! Συγκάλυψαν όμως την παρανομία εξ αιτίας της δράσης του υπέρ της PIMANA και της ψεύτικης αγοραπωλησίας στα ορεινά της Ζακύνθου. Ήταν, όπως φαίνεται, χρήσιμος για την ευόδωση της καταλήστευσης από την PIMANA της περιουσίας πολιτών και εκκλησίας, αυτήν που η περιφερειάρχης ονόμασε «τύχη αγαθή» για την Ζάκυνθο.

Η ηθική απαξία από την εξέλιξη αυτή, της επιβολής της αργίας στον Θ. Τσουκαλά (Μποκέ) από περιφερειακό σύμβουλο, θέση την οποίαν δεν είχε καν νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσει, βαρύνει αφ’ ενός τον ίδιο και αφ’ ετέρου και ιδιαίτερα την περιφερειακή πλειοψηφία που τον φιλοξένησε στις γραμμές της και τον ανέδειξε σε σειρά κρίσιμων αξιωμάτων.

Ο «φίλος» της PIMANA κ. Τσουκαλάς (Μποκές), διωκόμενος για κακουργηματική απιστία, τίθεται σε υποχρεωτική αργία.

Οι συνεργάτες της PIMANA στην «αγοραπωλησία» διώκονται για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του δημοσίου ύψους 17 εκατομ. ευρώ περίπου σύμφωνα με την 1031/22/10-3-2022 εισαγγελική πρόταση.

Το περίφημο ΝΠΔΔ για την «σωτηρία» του Ναυαγίου αντικαταστάθηκε από μια ξεδοντιασμένη «επιτροπή» που ο χρόνος ζωής της θα φθάσει το πολύ μέχρι τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι αγώνες των κατοίκων της περιοχής  και της τοπικής εκκλησίας οδεύουν στην δικαίωση τους.

Δύσκολοι καιροί για τους «αρίστους» της ΝΔ φαίνεται να πλησιάζουν.

Ο λαός της Ζακύνθου περιμένει να ακούσει την πολιτική απολογία της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, του κ. Σπύρου, του βουλευτή κ. Ακτύπη, των υπουργών της κυβέρνησης κ. Γεωργιάδη, κ. Θεοχάρη, κ. Κικίλια για την εξόφθαλμη και προκλητική στήριξη που έδωσαν σε συμφέροντα ξένα προς την Ζάκυνθο και τους πολίτες της.

Η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει τον αγώνα της για την οριστική απαλλαγή της Ζακύνθου από το πολιτικό και επενδυτικό «πλιάτσικο»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νη


Ετικέτες: