Ζάκυνθος: Περίεργη σύμπτωση, 6 χρόνια οι πυρκαγιές ξεκινάνε από το ίδιο σημείο στο Κερί! - "Στάχτη" 30 στρέμματα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 16:57

Ζάκυνθος: Περίεργη σύμπτωση, 6 χρόνια οι πυρκαγιές ξεκινάνε από το ίδιο σημείο στο Κερί! - "Στάχτη" 30 στρέμματα

Σχεδόν 30 στρέμματα κάηκαν στο Κερί

Φωτιά ξέσπασε χθες (21/3) το μεσημέρι σε καλαμιώνα στη λίμνη του Κερίου. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Π.Υ. Ζακύνθου και ισχυρή δύναμη έσπευσε στην περιοχή.Την επιχείρηση συντόνισε ο διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ζακύνθου, πύραχος Κωνσταντίνος Τσιώπος.Συνολικά επιχείρησαν 5 οχήματα της Π.Υ., ενώ το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου μερίμνησε για την αποστολή υδροφόρας.

Κωνσταντίνος Τσιώπος: “τέτοιες ενέργειες καλό είναι να αποφεύγονται”

Ο Διοικητής της ΠΥ Ζακύνθου Κωνσταντίνος Τσιώπος, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε δήλωσε πως κάηκαν περίπου 25-30 στρέμματα βάλτου με καλάμια και τέτοιου είδους πυρκαγιές απασχολούν την υπηρεσία χρόνια… Απηύθυνε δε έκκληση σε όλους, λέγοντας πως τέτοιες ενέργειες καλό είναι να αποφεύγονται, ενώ γνωρίζει αν είναι εμπρησμός καθώς Θα γίνει προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα.
“Οι πυρκαγιές είτε από αμέλεια είτε από οποιαδήποτε άλλη αιτία καλό είναι αποφεύγονται, ειδικά με τόσο ισχυρό άνεμο. Οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει… Η κλιματική κρίση δημιουργεί άλλα δεδομένα. Η πυρκαγιά απασχόλησε για δύο ώρες σχεδόν όλη τη δύναμη της Π.Υ. και αυτό σημαίνει ότι αφήσαμε κατά κάποιον τρόπο το υπόλοιπο νησί σε «λιγότερη» προτεραιότητα. Έχουν αλλάξει οι συνθήκες και πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί», κατέληξε ο κ. Τσιώπος.

Μαρία Μουζάκη:”Έξι χρόνια ξεκινάμε πάντα την χρονιά με τις πυρκαγιές στο Κερί και σχεδόν πάντα από αυτό το σημείο”

Από την πλευρά της, η Προϊσταμένη Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ζακύνθου Μαρία Μουζάκη εξέφρασε τον προβληματισμό της για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, σημειώνοντας ότι ξεσπά στο ίδιο σημείο κάθε χρόνο…«Δεν δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα. Δεν κινδύνεψαν άνθρωποι ή κατοικίες. Βέβαια, ο καπνός ήταν πολύ έντονος και ευτυχώς που η Πυροσβεστική, για άλλη μία φορά, πρόλαβε τα χειρότερα και δεν επεκτάθηκε. Συνδράμαμε με μία υδροφόρα. Έξι χρόνια στην Πολιτική Προστασία, ξεκινάμε πάντα την χρονιά με τις πυρκαγιές στο Κερί και σχεδόν πάντα από αυτό το σημείο… Το ανακριτικό της Π.Υ. θα κρίνει αν επρόκειτο για εμπρησμό, αλλά κάθε χρόνο στο ίδιο σημείο… σε έναν βάλτο που όλοι ξέρουμε ότι μαζεύονται κουνούπια… ενοχλεί τα καταστήματα που ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή περίοδο… Γεγονός όμως είναι ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα και μία απλή πυρκαγιά λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθήκων θα μπορούσε να είχε ξεφύγει και να είχε δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα».

Πηγή: imerazante.gr 


Ετικέτες: