Στο σφυρί ιδιωτικό νησί του Ιονίου - Ποιο είναι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 10:02

Στο σφυρί ιδιωτικό νησί του Ιονίου - Ποιο είναι

Στις 20 Ιουλίου ο πλειστηριασμός για τη νήσο Μάκρη στο σύμπλεγμα των Εχινάδων με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3.800.000 ευρώ.

Στο Ιόνιο Πέλαγος και συγκεκριμένα, στο σύμπλεγμα των Εχινάδων όπου ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι είχε αγοράσει το 2013 το νησί Οξυά, με στόχο να το μετατρέψει σε νησί τέχνης αλλά τα σχέδιά του ναυάγησαν, ακόμα ένα νησί έχει μπει σε περιπέτειες.

Πρόκειται για τη Μάκρη, το πέμπτο μεγαλύτερο νησάκι του συμπλέγματος που βρίσκεται στις νοτιοανατολικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί το ερχόμενο καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου για χρέη του ιδιοκτήτη της. Η τιμή πρώτης προσφοράς για τους υποψήφιους αγοραστές ορίστηκε στα 3.800.000 ευρώ.
Στο νησί υπάρχουν σήμερα απομεινάρια κτισμάτων

Όπως αναφέρεται στην έκθεση κατάσχεσης, η Νήσος Μάκρη αποτελεί μέρος Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου με την ονομασία «Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου−Αιτωλικού, κάτω ρου και εκβολών ποταμών Αχελώου και Ευήνου και νήσων Εχινάδων», το οποίο είναι ενταγμένο στο Δίκτυο «NATURA 2000». Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συνολική επιφάνεια του εκτιμώμενου περιουσιακού στοιχείου είναι 956.000,00 τ.μ. αλλά λόγω απαλλοτρίωσης ζώνης παραλίας η επιφάνεια που απομένει είναι 881.283,47 τ.μ.

Στο νησί υπάρχουν σήμερα απομεινάρια κτισμάτων, τα οποία σύμφωνα με τους ντόπιους κατά το παρελθόν ήταν ένα εκκλησάκι, μία στέρνα και ένα μικρό σπίτι.

Η αναγγελία του πλειστηριασμού στην ιστοσελίδα e-auction συνοδεύεται από φωτογραφίες του νησιού:

νησί Μάκρη

iefimerida.gr