Κορονοϊός: Στα ύψη το ιικό φορτίο στην Ζάκυνθο - Νέα δειγματοληψία της ΔΕΥΑΖ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 18:10

Κορονοϊός: Στα ύψη το ιικό φορτίο στην Ζάκυνθο - Νέα δειγματοληψία της ΔΕΥΑΖ

Ν. Σπίνος: «Βλέπουμε ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, επειδή τους είπαν να μην εμβολιαστούν ή να μην ακολουθήσουν τις συμβουλές των γιατρών»

Διπλασιασμό του ιικού φορτίου στη Ζάκυνθο έδειξε η τελευταία δειγματοληψία για την ανίχνευση της συγκέντρωσης του ιού SARS CoV-2 στα λύματα που πραγματοποιήθηκε από τη ΔΕΥΑΖ. Η αύξηση στην συγκέντρωση του ιού είναι ενδεικτική της διασποράς του ιού στην κοινότητα και αυτά τα αποτελέσματα είναι άκρως ανησυχητικά…

Ο Αντιδήμαρχος, Νικήτας Σπίνος, υπεύθυνος για θέματα COVID στον Δήμο τόνισε ότι η επιδημιολογική εικόνα έχει επιδεινωθεί και η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στο νησί εντείνεται. «Σε ότι αφορά την απάντηση που πήραμε από τη δειγματοληψία για την πυκνότητα του ιού στα λύματα του νησιού μας είναι πάνω από το διπλάσιο σε σχέση με την επιβάρυνση του Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, αποτυπώνεται αυτό που συμβαίνει και σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν πολλά κρούσματα. Είναι αρκετοί άνθρωποι χωρίς κλινικά συμπτώματα. Η ΔΕΥΑΖ κάνει τη δειγματοληψία και η απάντηση βγαίνει από εργαστήριο των Αθηνών. Έχει αγοραστεί από τη ΔΕΥΑΖ ένα ειδικό μηχάνημα πολλαπλών δειγμάτων και γίνεται σε αρκετά σημεία του δικτύου για να υπάρχει αντικειμενικότητα και ακρίβεια στο αποτέλεσμα».

Ο κ. Σπίνος σημείωσε ότι σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό η κατάσταση δεν είναι καλή και τόνισε ότι είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα αυστηρά μέτρα προφύλαξης. «Είμαστε σε μεγάλο κίνδυνο και για αυτό προτείνουμε στην κοινωνία μέτρα προφύλαξης και εμβολιασμό. Έχουν ήδη αυστηροποιηθεί τα μέτρα. Για παράδειγμα σε κλειστούς χώρους μπαίνουν εμβολιασμένοι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και όταν υπάρχουν συμπτώματα να κάνουμε οπωσδήποτε έλεγχο για τον κορωνοϊό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί πολλές φορές χάνεται πολύτιμος χρόνος και μολύνονται και άλλα άτομα».

«Θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με τους τοπικούς φορείς»

Από τη δημοτική αρχή επιδιώκεται να υπάρξει συνεργασία με αρχές και φορείς για τη στήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος, με τον Αντιδήμαρχο να σημειώνει ότι είναι ανάγκη να πειστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. «Θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με όλους τους τοπικούς φορείς ώστε να πείσουμε όσους είναι σε δίλημμα να εμβολιαστούν. Θα ξεκινήσουμε την οργάνωση από αυτή την εβδομάδα και θα προχωρήσουμε άμεσα σε δράσεις. Να προσέχουμε και να εμβολιαστούμε. Δεν υπάρχει άλλη οδός! Όσοι λένε το αντίθετο, βλέπουμε καθημερινά πόσο επικίνδυνοι είναι. Βλέπουμε ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, επειδή τους είπαν να μην εμβολιαστούν ή να μην ακολουθήσουν τις συμβουλές των γιατρών. Και τα κρούσματα στο Νοσοκομείο είναι αυξημένα και υπάρχει μια γενικότερη αύξηση στην Ελλάδα. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να λειτουργήσει η κοινωνία και από την άλλη να προφυλαχθούμε περισσότερο. Δεκάδες άτομα καθημερινά χάνουν τη ζωή τους σε όλη την Ελλάδα και εκατοντάδες είναι στη ΜΕΘ και αυτό γιατί κάποιοι έχουν σπείρει την αμφιβολία, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην εμβολιάζεται. Δεν έχουμε ιδιαίτερα κρούσματα στον Δήμο αυτή την περίοδο. Εμείς ακολουθούμε το πρωτόκολλο που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Είναι ξεκάθαρο και το έχουμε κάνει σε δεκάδες περιστατικά. Στον Δήμο, περίπου το 70% των εργαζομένων έχει εμβολιαστεί, ποσοστό δηλαδή που είναι ανάλογο με τον εμβολιασμό στον γενικό πληθυσμό. Περιμένουμε να αυξηθεί και μιλάμε καθημερινά για αυτό το θέμα με τους υπαλλήλους μας».

Πηγή: imerazante.gr 


Ετικέτες: