Έναρξη της «Εβδομάδας του αποδήμου» από το Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 12:09

Έναρξη της «Εβδομάδας του αποδήμου» από το Ληξούρι

Ξεκίνησε χθες, στο χώρο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης Ληξουρίου, η εβδομάδα του απόδημου που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» στην προσπάθεια της να συσπειρώσει τους απανταχού Κεφαλλονίτες δημιουργώντας δεσμούς με το νησί. Η κα Αγγελική Χιόνη αναφέρθηκε εκτενώς στις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας «Οδυσσεύς» δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις ενέργειες των Κεφαλλονιτών για τη δημιουργία έργων υποδομής στο νησί.

Εκπροσωπώντας την τοπική αυτοδιοίκηση μήνυμα απηύθυναν οι κύριοι Κουρής, Κοτσιλίνης, Θεοφιλάτος καθώς και ο κύριος Γεωργάτος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ομογενείς, εκπρόσωποι συλλόγων από όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Από τη Νέα Υόρκη έως την Ουάσινγκτον και από τον Καναδά έως την Αφρική, οι άνθρωποι που πρωτοστατούν στη διατήρηση των δεσμών με την πατρίδα ήταν εκεί μιλώντας για τις δραστηριότητες των συλλόγων τους και στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα σταθεί και πάλι δυνατή.

Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση ήταν παρουσίαση των δράσεων της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά όπου ακολουθήθηκε από βράβευση από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή.

Η εκδήλωση -το συντονισμό της οποίας είχε ο κ. Βαγγέλης Κεκάτος, Αντιδήμαρχος- ολοκληρώθηκε με μουσική εκδήλωση και δεξίωση.

Η παρουσία του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη, γεγονός που ενδεχομένως πρέπει να προβληματίσει και να αποτελέσει τροφή για σκέψη για τον επαναπροσδιορισμό των βάσεων στις σχέσεις των ομογενών με την πατρίδα.

Σήμερα Πέμπτη, υπό την Προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» συνάντηση εργασίας των μελών της ομοσπονδίας με της παραγωγικές τάξεις του νησιού.

Χρήστος Λαμπράκης

{phocagallery view=category|categoryid=143|limitstart=0|limitcount=0|displaydetail=0}