Αγιασμός των Υδάτων στο Κεφαλονίτικο «Yacht Club» του Γεράσιμου Στεφανίτση στη Νέα Υόρκη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 08:57

Αγιασμός των Υδάτων στο Κεφαλονίτικο «Yacht Club» του Γεράσιμου Στεφανίτση στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με ηλιοφάνεια και με ιδανική για την εποχή θερμοκρασία τελέστηκε το απομεσήμερο της Κυριακής, 8ης Ιανουαρίου 2023 ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον ποταμό «Hudson River» στην προβλήτα του ομογενειακού εστιατορίου «Yacht Club» στο γραφικό Edgewater.

Πρόκειται για τα τρίτα κατά σειρά Θεοφάνεια που εορτάζονται στο «Yacht Club» που αν μη τι άλλο καταδεικνύουν την γενναιοδωρία και την πίστη του ιδιοκτήτη του, κ. Γεράσιμου Στεφανίτση που επέστρεψε πρόσφατα από την Ελλάδα για να είναι παρών στην αξιοσημείωτη ετούτη ημέρα.

Των εορταστικών εκδηλώσεων προεξήρχε για μια ακόμη φορά ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο οποίος εξέφρασε και δημοσίως την ευγνωμοσύνη για τον Γεράσιμο Στεφανίτση και την οικογένειά του που ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες του εστιατορίου τους και υποδέχονται τους κληρικούς και λαϊκούς από τις διάφορες ενορίες της Βόρειας Νέας Ιερσέης.

{https://youtu.be/QFaUsJt_dYs}

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Αδελφότητας της Φιλοπτώχου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης Ελένης Κωνσταντινίδη, οι ευεργέτες της Εκκλησίας και της ομογένειας, Στυλιανός και Αγγελική Ζερβούδη, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα», Δημήτριος Μουτάφης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.  

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Μας δίδεται η ευκαιρία με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου να αγιάσουμε τα νερά αυτού του ποταμού που ενώνει το Μανχάταν με τη Νέα Ιερσέη.  Και η ευλογία είναι όντως μεγάλη γιατί ο Χριστός μας στο ποτάμι βαφτίστηκε, στον Ιορδάνη Ποταμό. Και εμείς κρατώντας το σύμβολο της Πίστεώς μας, τον Τίμιο Σταυρό θα αγιάσουμε τον τόπο που ζούμε, την πόλη μας, θα αγιάσουμε το νερό που είναι πηγή ζωής».  

«Και εύχομαι ολόψυχα εκ μέρους του σεβασμιωτάτου, Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου το φως που ανέτειλε την ημέρα αυτή της βαφτίσεως, που έφερε το φως και την χαρά στον κόσμο και με την βοήθεια της Αγίας Τριάδος να φωτίζει τον κάθε έναν από εμάς και την οικογένειά μας» πρόσθεσε ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος.

agiamos ydaton the yacht Club Zervoudis ieris proedros Philoptohou Papagermanos Small

Πρώτος από αριστερά ο φωτορεπόρτερ Φώτης Παπαγερμανός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αμέσως μετά οι προσκυνητές ένωσαν τις φωνές τους με τις φωνές των ιερέων και του Επισκόπου και έψαλαν τρεις φορές το τροπάριο της Βαπτίσεως, όσες φορές και ο Επίσκοπος έριξε τον Σταυρό στον ποταμό.

Στο εν λόγω ποταμό υπάρχουν ισχυρά ρεύματα και απαγορεύεται η κολύμβηση, γι αυτό εξ άλλου δεν υπήρχαν και κολυμβητές.

agiamos ydaton the yacht Club Zervoudis ieris proedros Philoptohou eleni constanitnidi Small

«Yacht Club»

Το ελληνικής ιδιοκτησίας «Yacht Club» στο Ετζγουότερ της Νέας Ιερσέης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» άνοιξε τις πύλες του στις 26 Αυγούστου 2020 και εξέπληξε τους πελάτες με τον διάκοσμό του, με την ανεπανάληπτη θέα, με τα εύγευστα φαγητά και θαλασσινά, καθώς επίσης και με την άψογη εξυπηρέτηση.

 

Σε πρώτο πλάνο η πρόεδρος της Φιλοπτώχου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης Ελένη Κωνσταντινίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το εστιατόριο βρίσκεται σε ιδιόκτητη προβλήτα στην διεύθυνση 541 River Road, Edgewater. Εισερχόμενος κανείς στον χώρο στάθμευσης εκπλήσσεται από την αρχιτεκτονική του και από τα χρώματα τα οποία, όπως λέει και ο ιδιοκτήτης του Γεράσιμος Στεφανίτσης σου θυμίζουν ότι βρίσκεσαι στο Αργοστόλι  είτε σε κάποια άλλη παραλιακή πόλη της γενέτειρας.

Η θέα του μοναδική και ανεπανάληπτη και μάλιστα κάτι παραπάνω από το «Million Dollar View», που είθισται να λένε οι Αμερικανοί συμπολίτες μας. Βόρεια αντικρύζεις την γέφυρα George Washington Bridge, ανατολικά το Μανχάταν, νότια το Άγαλμα της Ελευθερίας, νοτιοδυτικά την πόλη του Τζέρσεϊ Σίτι, η οποία συναγωνίζεται τους ουρανοξύστες του Μανχάταν και δυτικά το γρήγορα αναπτυσσόμενο Ενζγουότερ.

Το εν λόγω εστιατόριο είναι το δεύτερο εστιατόριο της οικογένειας Στεφανίτση στη Νέα Ιερσέη. Προηγήθηκε το εστιατόριο «Μόλος» στο Γουιχόκεν (Weehawken) της Νέας Ιερσέης, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και αποτελεί προορισμό για τους λάτρες της ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας.

agiamos ydaton the yacht Club Zervoudis ieris Apostolos Stefanitsis 1 Small

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και οι ιερείς ενώ τελούν τον Αγιασμό των Υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού . Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

agiamos ydaton the yacht Club Zervoudis ieris Apostolos Stefanitsis Small

Πρώτος αριστερά ο ιδιοκτήτης του “The Yacht Club” στο Εντζγουότερ της Νέας Ιερσέης Γεράσιμος Στεφανίτσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

agiamos ydaton the yacht Club Zervoudis ieris Apostolos p chsristos Pappas Small

Στο κέντρο ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότξυας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, π. Χρήστος Παππάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

agiamos ydaton the yacht Club Zervoudis ieris Apostolos 2 Small

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και οι ιερείς νώ τελούν τον αγιασμό των Υδάτων του Ποταμού Χάτσον. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

agiamos ydaton the yacht Club Zervoudis Small

Από αριστερά διακρίνονται οι π. Νεκτάριος Κοτρώτσος, Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, π. Χρήστος Παππάς, Στυλιανός και Αγγελική Ζερβούδη, Ελένη Κωνσταντινίδη και Δημήτριος Μουτάφης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ