Τσάι μήλου με διάφορες γεύσεις στο ελληνικό οπωροπωλείο «United Brothers Fruit Market» στην Αστόρια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 09:47

Τσάι μήλου με διάφορες γεύσεις στο ελληνικό οπωροπωλείο «United Brothers Fruit Market» στην Αστόρια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το εμβληματικό οπωροπωλείο «United Brothers Fruit Market» στην συμβολή της 30ης Λεωφόρου και της 33ης Οδού στην Αστόρια δεν είναι απλά και μόνο «Παρθενώνας για Φρούτα και Λαχανικά» όπως το έχουν χαρακτηρίσει οι Νιου Γιορκ Τάιμς, αλλά και προορισμός για τους λάτρεις των χυμών φρούτων και λαχανικών (juices και smoothies).

Στις 16 διαφορετικές ποικιλίες χυμών με τα πιο φρέσκα φρούτα και λαχανικά προστέθηκε και μια σειρά με ζεστό τσάι μήλου με διάφορες γεύσεις μεταξύ των οποίων μπορούμε να αναφέρουμε το τσάι μήλου με τζίντζερ και λεμόνι, με κανέλα, με κανέλα και φαρύφαλλο, με φράουλες, με ρόδι με μέλι, καθώς επίσης και το σπέσιαλ της ημέρας.

Πρόκειται για μια επί πλέον καινοτομία του «United Brothers Fruit Market» και του Κεφαλλονίτη ιδιοκτήτη του Τομ (Αναστασίου) Κουρκουμέλη, η οποία βρήκε ανταπόκριση και τώρα πλέον οι πελάτες μαζί με τα  φρούτα και τα λαχανικά τους λαμβάνουν ένα κουπόνι το οποίο τους παρέχει την δυνατότητα να επιλέξουν με έκπτωση το τσάι μήλου της επιλογής τους σε δύο συσκευασίες (μέτριο και μεγάλο) και μία μικρή συσκευασία για να δοκιμάσουν και μια δεύτερη γεύση.

Το τσάι μήλου είναι ένα ζεστό ρόφημα το οποίο διαφέρει από τα τσάγια μήλου που υπάρχουν σε ατομικές συσκευασίες και τα οποία σερβίρονται σε διάφορα κέντρα εστίασης, διότι παράγεται από μια ειδική ποικιλία μήλου που προμηθεύονται από τις φάρμες της Νέας Υόρκης και το πιο σημαντικό χωρίς ζάχαρη και χωρίς συντηρητικά.

Το τσάι μήλου είναι ολόφρεσκο και παράγεται σε ειδικές συσκευασίες και τις τελευταίες ημέρες που ο υδράργυρος πλησίασε τους 32 βαθμούς Φάρνενχάιτ έχει αυξηθεί η ζήτηση.

Κι αυτό διότι το μήλο δεν έχει μόνο μεγάλες θρεπτικές ιδιότητες, αλλά και ευεργετικές για την υγεία μας ιδιότητες. Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός που ο πάνσοφος λαός λέει: «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα»

Το μήλο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βόριο, βιταμίνη Α, Β, C, φολικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ και άλλα.

O ιδιοκτήτης του οπωροπωλείου «United Brothers Fruit Market», Τομ (Αναστάσιος) Κουρκουμέλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Να σημειώσουμε επί πλέον ότι οι κυτταρίνες που προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα και προστατεύουν από τον καρκίνο του εντέρου, μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα λόγω των πλούσιων κυτταρινών και πολυφαινολών, και αποτελούν μια πολύ καλή πηγή καλίου, στοιχείο που προφυλάσσει από τα εγκεφαλικά επεισόδια. Προφυλάσσουν επίσης από την οστεοπόρωση, μια και περιέχουν βόριο, που εμποδίζει την απώλεια ασβεστίου.

Η πρόσμιξη του μελιού, του τζίντζερ ή και του μελιού προσθέτει επί πλέον ιδιότητες στο τσάι μήλου του «United Brothers Fruit Market» και έχει ευεργετικές ιδιότητες στην αντιμετώπιση των κρυολογημάτων, της φαρυγγίτιδας και της εποχικής γρίπης, γιατί όχι και των ήπιων συμπτωμάτων του κορωνοϊού.

Το τσάι μήλου με διάφορες γεύσεις μπορεί να το απολαύσει κανείς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και δεν υπάρχουν περιορισμοί, όπως υπάρχουν λόχου χάρη για τον καφέ και τα άλλα ζεστά ροφήματα που προτιμούμε για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

ΟΙ τρεις συσκευασίες με τις προσφορές για το τσάι μήλου του οπωροπωλείου «United Brothers Fruit Market». Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«United Brothers Fruit Market»

Το «United Brothers Fruit Market» είναι ένα από τα εμβληματικά καταστήματα της ελληνοκρατούμενης Αστόριας. Ο ιδιοκτήτης του Τομ (Αναστάσιος) Κουρκουμέλης «έχει χάσει τα κλειδιά του», όπως είθισται να λένε οι Αμερικανοί συμπολίτες μας και είναι ανοικτό 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες του χρόνου. Ο ιδιόκτητος χώρος στάθμευσης αποτελεί ένα επί πλέον μεγάλο ατού, ειδικά για τα δύο τελευταία χρόνια που στην Αστόρια που μειώθηκαν δραστικά οι χώροι στάθμευσης, διότι μετατράπηκαν σε χώρους εστίασης για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.  

Το «United Brothers Fruit Market» για τέσσερις και πλέον δεκαετίες βρίσκεται στην συμβολή της 33ης Οδού και της 30ής Λεωφόρου και είναι μάρτυρας των δημογραφικών και άλλων αλλαγών που συντελέστηκαν και συντελούνται στην Αστόρια  και οι οποίες δεν κατάφεραν να αλλοιώσουν τον ελληνικό χαρακτήρα της Μέκκας του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης.

Το οπωροπωλείο απέχει δύο τετράγωνα από τον σταθμό της 30th Avenue και τρία τετράγωνα από την Πλατεία Αθηνών της Αστόριας, το μοναδικό μνημείο της παρουσίας του ελληνισμού της Νέας Υόρκης που φέρει την σφραγίδα του αειμνήστου Ντένη Συντήλα και δεκάδων άλλων συνιδρυτών της ομώνυμης διοικούσας επιτροπής και είναι προϊόν της γενναιοδωρίας των ομογενών.

Η ποικιλία των μήλων με τα οποία παράγεται το τσάι μήλου του «United Brothers Fruit Market». Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Τομ Κουρκουμέλης δεν είναι απλά και μόνο ένας εξαίρετος καταστηματάρχης, αλλά και ο άνθρωπος που έχει αλλάξει την εικόνα της αγοράς ακινήτων της Αστόριας και έφαερε την ελληνική τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική στην Αστόρια.

Η 30ή Λεωφόρος από την 21η Οδό μέχρι και την 57η Οδό είναι η εμπορική λεωφόρος με τα περισσότερα ελληνικά καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ. Πρόσφατη έρευνα είχε αποδείξει ότι οι ομογενείς δεν κατέχουν μόνο την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, αλλά και την πλειοψηφία των κλειδιών των ακινήτων στην μείζονα περιοχή της 30ής Λεωφόρου.

Ο Τομ Κουρκουμέλης και το «United Brothers Fruit Market» έχουν διακριθεί και βραβευτεί για την κοινωνική προσφορά και την εταιρική ευθύνη. Εξ άλλου κάθε λεύκωμα συλλόγου, κοινότητας, σχολείου και των πολιτιστικών φορέων περιέχει τις πολύχρωμες καταχωρήσεις τόσο του ιδιοκτήτη και της οικογένειάς του όσο και των επιχειρήσεών του.  

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Παπαγεωργίου, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Νάνσυ Παπαϊωάννου, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Τομ (Αναστάσιος) και Κάθυ Κουρκουμέλη και Ελπίδα Φέργκουσιον. Φωτογραφία: GANP/DIMITRIOS PANAGOS

Στις αρχές Οκτωβρίου το ζεύγος των επιχειρηματιών και φιλανθρώπων Τομ (Αναστασίου) και Κάθυς Κουρκουμέλη, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εξέπληξαν την ομογένεια με την μεγάλη δωρεά για την ανέγερση του νέου πολυώροφου κτιρίου ακριβώς απέναντι από τον Καθεδρικό Ναό.

Προσέφεραν το ποσό των εκατό χιλιάδων δολαρίων και τα ονόματά τους θα γραφούν με χρυσά γράμματα στον πίνακα των ευεργετών του συγκροτήματος. Η δωρεά αυτή είναι η μεγαλύτερη που έλαβε η κοινότητα στην εποχή του κορωνοϊού και λίγες εβδομάδες μετά την εκκίνηση της ερανικής εκστρατείας για την ολοκλήρωση του εξαώροφου κτιρίου που θα στεγάσει τον πρώτο Βρεφικό Σταθμό και  θα παράσχει την δυνατότητα σε 80 περίπου βρέφη να μεγαλώσουν σε ένα ελληνοχριστιανικό περιβάλλον.

Αριστερά η μεγάλη ποικιλία μήλων από τις φάρμες της Νέας Υόρκης, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το μπαρ με τους χυμούς (Juice Bar) του «United Brothers Fruit Market». Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το εσωτερικό του οπωροπωλείου «United Brothers Fruit Market» στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το ομογενειακό οπωροπωλείο United Brothers Fruit Market το οποίο δεν ανέστειλε την λειτουργία και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

www.anamniseis.net