ΑΔΕΔΥ: Όλοι στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 6 Μαΐου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 09:20

ΑΔΕΔΥ: Όλοι στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 6 Μαΐου

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

6 ΜΑΗ Απεργούμε!

ΟΛΟΙ  στην  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που οργανώνει το ΕΚΚΙ          στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου  στις 10.30 το πρωί.

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, μαζικά, ταξικά, και αγωνιστικά να τιμήσουμε την 1η Μάη, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου,  μέρα τιμής των νεκρών του εργατικού κινήματος, μέρα διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση που την επέτεινε και λειτούργησε  ως καταλύτης, εδώ και πάνω από 1 χρόνο, η πανδημία.

 Τόσο η νέα κρίση όσο και η διαχείριση της πανδημίας, ανέδειξαν με τον πιο αποκαλυπτικό και μακάβριο τρόπο πως το σύστημα της εκμετάλλευσης, δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις ανάγκες μας, με πρώτες και καλύτερες αυτές της υγείας και της ασφάλειας.

Την ώρα που οι νεκροί είναι πάνω από 9.000 και οι διασωληνωμένοι από Covid είναι καθημερινά εκατοντάδες, την ώρα που οι υγειονομικοί λειτουργοί των δημόσιων νοσοκομείων καταρρέουν από την εντατικοποίηση, βιώνοντας παράλληλα την απλήρωτη υπερεργασία, την ώρα που βασικές υποδομές, όπως τα νοσοκομεία του νομού μας, καταρρέουν κτιριακά και στελεχιακά με τραγικά τα ιατρικά κενά σε βασικά τμήματα, την ίδια ώρα, οι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων και η κυβέρνηση τους ενισχύει και από πάνω με πολλά δισεκατομμύρια.

Σε αυτές τις συνθήκες μεθοδεύουν την νέα τους κρίση να την πληρώσουν ξανά τα μόνιμα υποζύγια οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση επιλέγει να καταργήσει το 8ωρο και την Κυριακή αργία, να κάνει τη ζωή των εργαζομένων «λάστιχο» επιβάλλοντας ανεξάντλητα ωράρια και απλήρωτη δουλειά, να μονιμοποιήσει την «τηλεργασία» ως νέο τρόπο οργάνωσης της εργασίας,  μετατρέποντας το σπίτι σε χώρο δουλειάς και διαλύοντας την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή, να ιδιωτικοποιήσει τις επικουρικές συντάξεις μετατρέποντας την Κοινωνική Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, να βάλει και τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο.

Κυβέρνηση και εργοδοσία  βαφτίζουν «πρόοδο» την  10ώρη  δουλειά  την ημέρα, με απελευθερωμένες τις υπερωρίες και με σπαστά ωράρια, σύμφωνα με απόφαση του εργοδότη, με μονομερή πλέον «διευθέτηση». Αυτές οι αντιδραστικές αλλαγές που συμπαρασύρουν όλα τα δικαιώματα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και διαλύουν την κοινωνική ζωή και την φυσική αντοχή των εργαζομένων, αποδεικνύουν περίτρανα, ότι η περιβόητη «ανάπτυξη» δεν αφορά τους εργαζόμενους αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους.

Έχουμε πλέον συγκεντρώσει πολύτιμη Πολιτική πείρα. Τα σημερινά αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα δεν ήρθαν ξαφνικά. Είναι συνέχεια των προηγούμενων μέτρων που έπαιρναν σταδιακά, αλλά σχεδιασμένα, οι προηγούμενες κυβερνήσεις  ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), με τα ίδια πάντα προσχήματα. Ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα τα προσχήματα που βασίλευαν ήταν πάντα, «..να γίνει καλύτερη και αξιοπρεπέστερη η δουλειά του δημόσιου υπαλλήλου..», ή  «..ένα Δημόσιο σύγχρονο, αποτελεσματικό στην εξυπηρέτηση του λαού…». Σε αυτήν την πολιτική, ενεργό ρόλο  έπαιζαν και παίζουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι οποίες φροντίζοντας για την ενσωμάτωση των εργαζομένων,  έκαναν τις μεγάλες οργανώσεις τους συμμάχους του κεφαλαίου.

Σε αυτές τις συνθήκες το δικό μας το δίκιο, η πραγματική πρόοδος, είναι η πάλη των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Τα συνδικάτα σηκώνουμε το βάρος της μαζικής οργάνωσης και της κλιμάκωσης των αγώνων, για τις δικές μας ανάγκες.

Όλοι με τα σωματεία μας και με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο, στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου στις 6 Μάη στις 10.30 το πρωί.

                              Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

Αργοστόλι 26/4/2021                     Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ