Να καταβληθεί το δώρο του Πάσχα σε όλους τους άνεργους ναυτικούς χωρίς προϋποθέσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 08:46

Να καταβληθεί το δώρο του Πάσχα σε όλους τους άνεργους ναυτικούς χωρίς προϋποθέσεις

ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια χρονιά στην εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε για το δώρο του  Πάσχα  καταβάλλεται με προϋποθέσεις και αποκλεισμούς το πενιχρό επίδομα των 300 ευρώ για άγαμους και 350 ευρώ για έγγαμους άνεργους ναυτεργάτες.

Από το δώρο του Πάσχα αποκλείονται οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι έχουν λιγότερο από 5 χρόνια θαλάσσια υπηρεσία, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική προστασία για αυτούς, ενώ αποκλείονται και από τις προϋποθέσεις του επιδόματος ανεργίας.

Σε αυτές τις συνθήκες με πάνω από ένα χρόνο από την έξαρση της πανδημίας και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας, αυτό που βιώνουν οι ναυτεργάτες, συνολικά οι εργαζόμενοι, είναι οι απολύσεις, η ανεργία, οι μειώσεις μισθών, η λεηλασία του εισοδήματος, ενώ την ίδια περίοδο σωρεία είναι τα προνόμια και οι επιδοτήσεις για την εργοδοσία.

Απαιτούμε να καταβληθεί το δώρο του Πάσχα σε όλους τους άνεργους χωρίς προϋποθέσεις,  να αυξηθεί όπως και το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ

06 Απρίλη 2021