ΕΛΜΕΚΙ: "Να καλυφθούν με προσλήψεις οι ελλείψεις σε προσωπικό"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 09:20

ΕΛΜΕΚΙ: "Να καλυφθούν με προσλήψεις οι ελλείψεις σε προσωπικό"

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ενημερώνει ότι τα στοιχεία από τα σχολεία δείχνουν πως υπάρχει μαζική ανάγκη για Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια και Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα Λύκεια. Το Υπουργείο Παιδείας στην παρωδία που εξήγγειλε για πραγματοποίηση των δράσεων αυτών στα σχολεία αυτοαποκαλύφθηκε. Μόνο για την Πρόσθετη, από 21 τμήματα στο Αργοστόλι για τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον μαθητές, καλύφθηκαν τα 8, στα οποία περιλαμβάνονται και περικοπές ωρών από δίωρα κ.λ.π. σε μονόωρα, εφόσον δεν υπήρχαν καθηγητές με μειωμένο ωράριο για να καλύψουν τις ανάγκες αυτές. Στη υπόλοιπη εκτός Αργοστολίου Κεφαλονιά (πρώην Β΄ Κεφαλληνίας), από 46 τμήματα καλύφθηκαν μόνο τα 9 και εδώ με τα ίδια προβλήματα. Μόνο στην Ιθάκη, την οποία και η ΕΛΜΕ-ΚΙ είχε θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα, καλύφθηκαν από τα 14 τμήματα τα 11. Είναι φανερό ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού για να καλύψει τις ανάγκες αυτές.

Αποτελεί πρόκληση, όμως, να δείχνει δήθεν ενδιαφέρον η κυβέρνηση για την Ενισχυτική και την Πρόσθετη όταν ακόμη στα σχολεία απουσιάζει προσωπικό. Και βεβαίως, η στάση της ΔΔΕ περί «άκρως απαραίτητων» προσλήψεων, που κρύβουν το σύνολο των αναγκών, διευκολύνει την κυβερνητική πολιτική. Οι πολιτικές δυνάμεις που κάνουν χρήση υπηρεσιακών στοιχείων οφείλουν, τουλάχιστον, να είναι προσεκτικές. Για παράδειγμα δεν μπορεί ακόμη να απουσιάζουν από το Γυμνάσιο Πάστρας καθηγητές Γερμανικών, Πληροφορικής και καλλιτεχνικών και να γίνεται λόγος μόνο για έναν καθηγητή Πληροφορικής στη Β΄ Κεφαλονιάς. Για την ΕΛΜΕ-ΚΙ δεν υπάρχουν άκρως απαραίτητες και λιγότερο απαραίτητες ανάγκες. Όλες οι ανάγκες πρέπει να καλυφθούν τώρα. Και βεβαίως δεν θα επιτρέψουμε να αξιοποιηθούν οι ελλείψεις αλλά και η παρέμβαση σε Πρόσθετη - Ενισχυτική για την επιμήκυνση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Δίπλα στη διεκδίκηση για προσλήψεις για το κανονικό πρόγραμμα και τα φροντιστηριακά μαθήματα στο δημόσιο σχολείο, η ΕΛΜΕ-ΚΙ εντείνει την προσπάθεια να στηρίξει μαθητές μέσα από τα μαθήματα αλληλεγγύης σε όλο το Νομό. Το πρόγραμμα των δωρεάν μαθημάτων λαϊκής αλληλεγγύης για το Αργοστόλι διευρύνεται και με νέους εθελοντές και συνεχίζει να πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη 5 με 9 μ.μ. στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου. Αν υπάρχουν και άλλοι μαθητές Γυμνασίου ή Λυκείου που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή μαζί μας, ώστε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα.
Αργοστόλι 8 Γενάρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                      Γαλιατσάτος Νικόλας