ΑΔΕΔΥ: Να δοθεί ΤΩΡΑ ο αναγκαίος εξοπλισμός και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη στο ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 09:37

ΑΔΕΔΥ: Να δοθεί ΤΩΡΑ ο αναγκαίος εξοπλισμός και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη στο ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να δοθεί ΤΩΡΑ ο αναγκαίος εξοπλισμός και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη στο ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς!!!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο πυροσβεστικό προσωπικό που δίνει τη μάχη στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 05/09/2020 στο ΧΥΤΥ του Ν. Κεφαλονιάς και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς κάνει λόγο, στην περίπτωση την εν λόγω πυρκαγιάς, για «τοξικό νέφος που περιέχει μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών εξαιρετικά καρκινογόνων». Τα συνδικαλιστικά όργανα των πυροσβεστών και οι ίδιοι οι συνάδελφοι διαπιστώνουν, διαχρονικά, με όλες τις κυβερνήσεις, το μεγάλο πρόβλημα των Μέσων Ατομικής Προστασίας και εξοπλισμού. Δυστυχώς, αυτό παρατηρήθηκε για μια ακόμη φορά με μεγάλη έλλειψη των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας και εξοπλισμού που είναι απαραίτητα και προβλέπεται να χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Είναι αδιανόητο να μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των πυροσβεστών όταν επιχειρούν σε συμβάντα όπως το συγκεκριμένο (πυρκαγιά σε ΧΥΤΥ) και να μην τηρούνται απαρέγκλιτα και χωρίς καμία έκπτωση τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για το πυροσβεστικό προσωπικό. Δεν είναι δυνατόν να μην προστατεύεται η υγεία τους, διότι δεν υπάρχει επάρκεια Μέσων Ατομικής Προστασίας και εξοπλισμού. Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά και όλους τους αρμόδιους στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, άμεσα και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις να παρέμβουν κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει, πλέον, επάρκεια Μέσων Ατομικής Προστασίας και εξοπλισμού, δεδομένου όχι στην υγεία των πυροσβεστών και, γενικότερα, στη Δημόσια Υγεία δε χωρούν εκπτώσεις και περικοπές!!!

Αργοστόλι 08/09/2020

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου