ΕΚΚΙ: Συμπαράσταση στους εργαζομένους στους ΟΤΑ- Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 24 Οκτώβρη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 12:25

ΕΚΚΙ: Συμπαράσταση στους εργαζομένους στους ΟΤΑ- Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 24 Οκτώβρη

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών των δήμων.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις  των εργαζόμενων και τους καλούμε να δώσουν το παρόν και στο Συλλαλητήριο του ΕΚΚΙ στις 24 Οκτώβρη.

Καλούμε το σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση και να οργανώσουν μέσα από μαζικές  συλλογικές  διαδικασίες τον αγώνα των εργαζομένων.

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση που     εδώ και χρόνια έχουν επιβάλλει οι εκάστοτε δημοτικές αρχές και στα νησιά μας: την  ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο νομό (Διαδημοτική , Καθαριότητα ΕΠΕ , Μεσόγειος Α.Ε. ) με τραγικά αποτελέσματα όπως ο θάνατος του συνάδελφου Η. Λυμπεράτου στο ΧΥΤΑ τον περασμένο Απρίλη καθώς αυτά επιτάσσει η κερδοφορία του κεφαλαίου μέσα από τις ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα).

 Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπηρετεί τον ίδιο στόχο: την ταχύτερη και πιο ορμητική ανάπτυξη στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων. Από τους “αναπτυξιακούς” τους νόμους και την “διευκόλυνση” των επενδύσεων εμείς δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Οργανώνουμε τον αγώνα για την διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα, για την ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

ΚΟΝΤΡΑ στο νομοσχέδιο σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.

ΚΟΝΤΡΑ στην διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, στις πειθαρχικές κυρώσεις σε όσους εργαζόμενους δεν στρώνουν χαλί στους επενδυτές υπονομεύοντας το περιβάλλον και τον αρχαιολογικό πλούτο της χώρας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.ΓΑΒΡΙΛΗΣ            Γ.ΒΑΛΕΝΤΗΣ

***

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Νέο Συλλαλητήριο του ΕΚΚΙ  την Πέμπτη 24 Οκτώβρη

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 6.30μμ

Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση

            Μετά από ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΚΚΙ στις 22 Οκτώβρη αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

            Μετά τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, μετά από το  συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη κλιμακώνουμε με νέο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη.

            Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.

                    Να το πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ.

           Παλεύουμε κόντρα στα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που σπέρνει σύγχυση και μοιρολατρία και κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κυβέρνηση στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων.

          Με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

            Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν όλα τα μέτρα για να είναι το Συλλαλητήριο μαζικό, δυναμικό.

Όλες και όλοι στο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη.