Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Ενημέρωση - Κάλεσμα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 08:11

Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Ενημέρωση - Κάλεσμα

Ανακοίνωση-Ενημέρωση-Κάλεσμα

Στα πλαίσια της 6ης Ανοιχτής Συνέλευσης κατοίκων Κεφαλονιάς και Ιθάκης ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων η οποία συγκροτήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων και τα εξής:

- Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια της Κεφαλονιάς (των νέων δήμων) και της Ιθάκης και μάλιστα ΑΜΕΣΑ ενόψει της έναρξης των ερευνητικών εργασιών τους πρώτους μήνες του 2020 στα θαλάσσια οικόπεδα της Κεφαλονιάς, εκείνα που διατρέχουν τους νέους δήμους Σάμης και Αργοστολίου, να ανταποκριθούν στην παλλαϊκή απαίτηση των κατοίκων των νησιών μας και να συμμετέχουν πιο δραστικά στον αγώνα μας για ένα Ιόνιο χωρίς τις -αναμφίβολα- καταστροφικές εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Στην συνέχεια, καλούμε τα ίδια αυτά Δημοτικά Συμβούλια σε μια από κοινού ιστορική συνεδρίασή τους, με σκοπό να ανανεωθεί και να προσαρμοστεί στις σημερινές απαιτήσεις η προηγούμενη Απόφαση του Δ.Σ. του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς, όπως και της Ιθάκης, πιέζοντας την ελληνική Κυβέρνηση να σταματήσει τον εξορυκτικό όλεθρο που πλησιάζει.

- Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις αυριανές (24/9) κινητοποιήσεις στο Αργοστόλι στις 10.00 π.μ., τις οποίες διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και στις οποίες συμμετέχουν τα σωματεία του νησιού μας, κατά του φερόμενου ως "αναπτυξιακού" νομοσχέδιου της Κυβέρνησης που συζητείται στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Με τις διατάξεις αυτές, εκτός των άλλων, προωθούνται χαριστικές παροχές, επιδοτήσεις και ελαφρύνσεις για τα συμφέροντα εκείνα που θα δραστηριοποιηθούν στον εξορυκτικό και παράλληλο κλάδο, εις βάρος των τοπικών κοινωνιών του Ιονίου και αλλού. Και φυσικά "χαλαρώνουν" ακόμη περισσότερο τις δεσμεύσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Δεν θα επιτρέψουμε στην "ανάπτυξη" και στα κέρδη τους να λεηλατήσουν την δική μας ζωή και το δικό μας μέλλον. 

Τέλος, καλούμε όλους τους κατοίκους των νησιών μας να μπουν μπροστά στον αγώνα για ένα Ιόνιο παντοτινό και ελεύθερο από το μαύρο της καταστροφής.

(Μένουμε... συντονισμένοι, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για σημαντικές δράσεις μας με αφορμή την κύρωση στη Βουλή των νέων συμβάσεων παραχώρησης τα επόμενα 24ωρα).

Κεφαλονιά, 23.09.2019




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ