Η ΕΛΜΕΚΙ για το Πολυτεχνείο και τη Χρυσή Αυγή

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 08:56

Η ΕΛΜΕΚΙ για το Πολυτεχνείο και τη Χρυσή Αυγή

Με νέους αγώνες για λαϊκή εξουσία – οικονομία,τιμάμε τους νεκρούς της φασιστικής δικτατορίας. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι πρέπει να λάβουν τη δέουσα απάντηση οι προκλητικές δηλώσεις της φασιστικής Χρυσής Αυγής ενάντια στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου. Επιπλέον, μπορούν και πρέπει να βγουν συμπεράσματα από το νέο εμετικό τους ξέσπασμα ενάντια στην ΕΛΜΕ-ΚΙ.

Οι φασίστες κάνουν λόγο για «μύθο» του Πολυτεχνείου, για μη ύπαρξη νεκρών «αφού οι λίγοι περαστικοί που έχασαν την ζωή τους στους γύρω δρόμους, σκοτώθηκαν από αδέσποτες σφαίρες και καμία σχέση δεν είχαν με το όλο καλοστημένο σκηνικό που λάμβανε χώρα εντός του Πολυτεχνείου». Οι φασίστες του σήμερα τιμούν τους πραξικοπηματίες του χτες και θεωρούν πρότυπα διεξόδου μια σειρά πολιτικών που ασκήθηκαν επί των ημερών τους. Με το βρώμικο αντικομουνιστικό – αντιλαϊκό μελάνι της παραχάραξης, που τους τροφοδοτεί η ΕΕ, ζητούν να ξαναγράψουν κι εδώ την ιστορία. Ενοχλούνται αφάνταστα από το διαχρονικό πάθος του λαού για λευτεριά, δημοκρατία, ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο. Γνωρίζουν ότι οι έλληνες πατριώτες έχουν καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική τυραννία και τους πάτρωνές της. Θέλουν να σβήσουν την αλήθεια ότι οι αιμοσταγείς τύραννοι και τα αφεντικά τους οι αμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές, έστρεψαν με μανία τα πυροβόλα των τανκς του ΝΑΤΟ προς τα γυμνά λαϊκά στήθη και διέταξαν, ΠΥΡ! Ότι γράφτηκε με το αίμα των εργατών και της νέας γενιάς δε μπορεί να σβήσει με την τρομοκρατία των σύγχρονων φασιστοειδών.

Οι φασίστες, που προσποιούνται τους «αντισυστημικούς», αποκαλύπτονται όταν δηλώνουν ότι θα κάνουν έλεγχο στα σχολεία για το περιεχόμενο των γιορτών. Εγκαλούν την ΕΛΜΕ-ΚΙ και τον κλάδο των εκπαιδευτικών «να μην παραβαίνουν τον κανονισμό και την εντολή που έχουν πάρει από το Υπουργείο Παιδείας, να μην πολιτικοποιούν και να μαθαίνουν την ιστορία έτσι όπως είναι». Αυτοί είναι. Αιχμή του δόρατος εκ μέρους όλου του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και τρομοκρατικό χέρι του. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους και τη νέα γενιά να κάνουν το γιορτασμό του Πολυτεχνείου αφετηρία ανάδειξης της πραγματικής ιστορίας, κόντρα σε κάθε εκδοχή στρέβλωσής της. Να μην διευκολυνθούν οι διαχειριστές της εξουσίας των μονοπωλίων και τα κάθε λογής όργανά τους, με τις θεωρίες περί μη «κομματικοποίησης», να χτυπήσουν τον οργανωμένο αγώνα για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας στα σχολεία. Γι αυτούς κομματικά είναι τα συνθήματα «Έξω το ΝΑΤΟ», «Έξω οι ΗΠΑ», «λαοκρατία» κ.ά. που γράφτηκαν τις μέρες της εξέγερσης από τη νέα γενιά. Να γράψουμε ξανά, το σύνθημα ψωμί – παιδεία – ελευθερία και να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την εξουσία και την οικονομία του κεφαλαίου που τα στερούν.
Με νέους αγώνες για λαϊκή εξουσία – οικονομία, τιμάμε τους νεκρούς μας.

Δεν θα περάσει ο φασισμός.
Θα τσακίσουμε τον καπιταλισμό που τον τρέφει και εκείνους που τον υπηρετούν.

Αργοστόλι 14 Νοεμβρίου 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                                                   Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                                                               Μαντζουράτος Δημήτρης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ