H ΕΛΜΕΚΙ συμμετέχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 10:04

H ΕΛΜΕΚΙ συμμετέχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Τετάρτη 15 Ιούλη 8.30 μμ στο ΕΚΚΙ:

Συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Πέμπτη 16 Ιούλη 8.00 μμ στο ΕΚΚΙ:

Συμμετοχή στη σύσκεψη του Εργ. Κέντρου για συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης

Με όλες μας τις δυνάμεις για το δικαίωμα:

• των αδιόριστων εκπαιδευτικών στη μόνιμη σταθερή εργασία!!!
• των μαθητών σε μόρφωση χωρίς ταξικούς φραγμούς!!!


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ έγκαιρα προειδοποίησε για την τραγική κατάσταση με τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού που προοιωνίζεται για τα σχολεία του Νομού, κι όχι μόνο. Φέτος ο Νομός μας, που «κουβάλαγε» δύο μηνών περσινές απώλειες μαθημάτων από τους σεισμούς, αντί για πλήρη κάλυψη «έκλεισε» τη σχολική χρονιά με κενά και καθυστερήσεις ακόμη και σε πανελλαδικά μαθήματα. Τα εδικά σχολεία ήταν στα όρια (ενδεικτικά το ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων είχε επτά κενά), η πρόσθετη και η ενισχυτική δε λειτούργησαν (ούτε καν δεν έγινε η ολιγόωρη στο τέλος της χρονιάς στα ΕΠΑΛ – παρά τις δηλώσεις Κουράκη), τα τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης χτυπήθηκαν. Αποδεικνύεται ότι μια σειρά από κυβερνητικές παρεμβάσεις υπηρετούσαν και υπηρετούν μια ενιαία αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση, που θα γίνουν Αρμαγεδδώνας στο πλαίσιο των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζονται από το οικουμενικό μπλοκ του ΝΑΙ και του κάλπικου ΌΧΙ μαζί με τους «δανειστές».


Οι δηλώσεις Καμένου – Μπαλτά για «επιστράτευση» φαντάρων προκειμένου να καλυφθούν τα 25.000 κενά στα σχολεία, με τζάμπα δουλειά και μόνη αμοιβή τη μοριοδότηση, επανέφεραν και εξειδίκευσαν την πρόταση για εθελοντική εργασία που είχε προτείνει ο τέως υπουργός Παιδείας της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κ. Λοβέρδος, προκαλώντας την αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου. Ζυμώνεται έντονα το ενδεχόμενο να γίνει «το έλα να δεις» στα σχολεία από ΜΚΟ, οργανώσεις που θα «παρέχουν» εκπαιδευτικό δυναμικό με δουλεμπορικού τύπου διαχείριση, στο όνομα της αδυναμίας να γίνουν προσλήψεις ακόμη κι αναπληρωτών. Άλλωστε, στην Κεφαλονιά είχαμε ζήσει τέτοια επιχείρηση παρέμβασης επί της προηγούμενης συγκυβέρνησης από το ΙΝστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΒΕ (με τις πλάτες της τότε Περιφερειακής Αρχής της ΝΔ) και την αποτρέψαμε.


Σήμερα, με το μνημόνιο3, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όλος ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος του ευρωμονόδρομου και οι εταίροι τους (ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ) συμφώνησαν να είναι στον αέρα οι διαθέσιμοι συνάδελφοι που επαναπροσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα (ν. 4325/2015). Είτε να απολυθούν ξανά είτε νέα «ισοδύναμα» μέτρα. Σχεδιάζονται νέες απολύσεις στο δημόσιο στις οποίες ο εκπαιδευτικός κόσμος θα καταβάλει το δικό του ματωμένο μέρισμα.
Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά διαφορετικό από νέες καταργήσεις – υποβαθμίσεις - συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, ακόμη κι από νέα αύξηση του διδακτικού ωραρίου;

Η τελευταία εγκύκλιος για τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα σε 27 (+10%) είναι ενδεικτική των όρων που θα διεξαχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία τη νέα σχολική χρονιά.

Είναι κατανοητό ότι, σε αυτές τις συνθήκες, οι ταξικοί φραγμοί θα θερίζουν, αφού σκόπιμα τα θέματα – καρμανιόλα των πανελλαδικών απαιτούν γνώσεις πανεπιστημιακού επιπέδου, δηλαδή φροντιστήριο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε συντονισμό γονείς – μαθητές – εργαζόμενους:

Να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά - αντιεκπαιδευτικά μέτρα του μνημονίου 3, που δρουν πολλαπλασιαστικά στα προηγούμενα. Να ακυρωθούν σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς! Να δώσουμε άμεση απάντηση! Θέλουν και τους εκπαιδευτικούς μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Μας θέλουν γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους, αιώνια υποταγμένους στο μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Αυτούς τους νόμους επιβάλει η ΕΕ, η ένωση του κεφαλαίου με τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στην εξουσία τους.
Αρκετά ματώσαμε - αρκετά πληρώσαμε!

Να ξεχάσουν οι δυνάμεις του μαύρου μετώπου πως θα περάσουν εύκολα τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και το ξεχαρβάλωμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Διεκδικούμε:

1. Μόνιμους μαζικούς διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
2. Να υπερασπίσουμε από κάθε επιβουλή τους συναδέλφους της διαθεσιμότητας που επέστρεψαν, μαζί με τους σχολικούς φύλακες.
3. Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό από την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.
4. 20 μαθητές το πολύ στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις.
5. Να σταματήσει η εξώθηση των μαθητών στα φροντιστήρια με τα απαράδεκτα θέματα για λίγους κι εκλεκτούς.
6. Πρόσθετη – ενισχυτική σε όλα τα σχολεία για όσους έχουν ανάγκη.
7. Λειτουργία τμημάτων ένταξης και παράλληλης στήριξης με βάση τις διαγνώσεις των ΚΕΔΔΥ.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις δράσεις, στα συλλαλητήρια, με τις ταξικές δυνάμεις!!!

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15/7, 8.30 μμ στο ΕΚΚΙ.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ανακοινώνει, επίσης, ότι σε συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΚΚΙ) θα συμμετάσχει στη σύσκεψη για συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης την Πέμπτη 16 Ιούλη και ώρα 8 μμ στο ΕΚΚΙ. Θα στηρίξουμε κάθε δράση που περνά από το χέρι μας (μέριμνα για ιατρικές εξετάσεις - περίθαλψη – μετακίνηση μαθητών, ένα γεύμα στα σχολεία για κάθε μαθητή, στήριξη των σεισμόπληκτων κλπ). Ακόμη, θα ενισχύσουμε τα μαθήματα αλληλεγγύης που σταθερά οργανώνουμε τα τελευταία χρόνια.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                           Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης               Φαρακλός Βαγγέλης