ΕΛΜΕ-ΚΙ : Να σταματήσουν τα παιχνίδια με τη μισθοδοσία χιλιάδων αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 09:26

ΕΛΜΕ-ΚΙ : Να σταματήσουν τα παιχνίδια με τη μισθοδοσία χιλιάδων αναπληρωτών

ΤΕΡΜΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ!

 

Κάτω από τις αντιδράσεις αποφεύχθηκε, την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή, να μείνουν λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα, χιλιάδες αναπληρωτές για ακόμα μια φορά απλήρωτοι. Θυμίζουμε ότι προβλήματα υπήρξαν και τον προηγούμενο μήνα, το Φεβρουάριο. Την προηγούμενη φορά, η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προφασίστηκε ως δικαιολογία διοικητικές αλλαγές και αλλαγές στελεχών στα διάφορα Υπουργεία, διάφορα γραφειοκρατικά κωλύματα.

Ωστόσο, το άνοιγμα ξανά του ζητήματος της καθυστέρησης στην καταβολή της μισθοδοσίας των αναπληρωτών δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά! Είναι πλέον φανερό, ότι το ζήτημα δεν είναι γραφειοκρατικό. Ως εκ τούτου, δημιουργούνται σοβαρές ανησυχίες και ερωτηματικά για το τι συμβαίνει τελικά με τα χρήματα για τη μισθοδοσία των συναδέλφων. Τι πρόβλημα υπάρχει ώστε να τίθεται υπό αμφισβήτηση το να καταβάλλονται στην ώρα τους;

Τα ερωτηματικά μεγαλώνουν αν σκεφτεί κανείς, ότι η συγκυβέρνηση έχει προχωρήσει ουσιαστικά σε εσωτερικό δανεισμό, βάζοντας χέρι στα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να αποπληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ και την ΕΕ.

Η όποια συζήτηση ανοίγει (και μάλιστα λίγες μέρες πριν τις γιορτές του ΠΑΣΧΑ) από μεριάς συγκυβέρνησης για το αν θα μείνουν ξανά απλήρωτοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προλειαίνει το έδαφος για νέες καθυστερήσεις και στο μέλλον.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Την ίδια ώρα πληρώνει εγκαίρως και στο ακέραιο τις "υποχρεώσεις" προς το ΔΝΤ και την ΕΕ. Δηλαδή, αναγνωρίζει και πληρώνει με χρήματα του λαού ένα χρέος που δεν ωφελήθηκε ο ίδιος από τη δημιουργία του, ένα χρέος που πήγε στις τσέπες και τα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών.

Αυτή είναι η «περηφάνια» και ο «λιτός βίος» που ευαγγελίζεται η νέα συγκυβέρνηση!

Κούρεμα των αναγκών του λαού και ταυτόχρονα υποταγή στα μεγάλα συμφέροντα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!

Καλούμε τους αναπληρωτές σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Πάγια να αμείβονται με τους όρους που αμείβονται και οι μόνιμοι συνάδελφοι, με προπληρωμή και καταβολή ανά 15νθήμερο των αμοιβών τους.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

     Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης      Φαρακλός Βαγγέλης